7ος χρόνος, ημέρα 2151η
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Silver Moon: Βαφτίστηκε το νεόκτιστο κρουαζιερόπλοιο - Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κρουαζιέρα

Silver Moon: Βαφτίστηκε το νεόκτιστο κρουαζιερόπλοιο - Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κρουαζιέρα

Το πρώτο μετά την πανδημία νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας υψηλών προδιαγραφών, «βαφτίστηκε» χθες στον Πειραιά. Το Silver Moon πλέει πλέον στις ελληνικές θάλλασες και σηματοδοτεί τη στήριξη των προοπτικών της ελληνικής κρουαζιέρας από την πολυεθνική Royal Carribean Cruises.

Το πλοίο ονοματοδοτηθηκε στην «Cruise Terminal C Alkimos», με τον Πρόεδρος & CEO της Royal Carribean Cruises Richard D.Fain να τονίζει τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον κλάδο. «Η κυβέρνηση ήταν υποστηρικτική και μας γνωστοποίησε το πλάνο της επανεκκίνησης ήδη από τον Φεβρουάριο ώστε να μπορέσει να υπάρξει σωστός προγραμματισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή για το 2022-2023 αλλά και για την επόμενη χρονιά και σε αυτό συμβάλλει του γεγονός ότι και οι εταιρείες κρουαζιέρας προσαρμόστηκαν εγκαίρως, υιοθετώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουν όσο γίνεται την υγειονομική προστασία των ταξιδιωτών τους.

Ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξής ενός διαδρόμου ασφαλείας μεταξύ Ελλάδας και λιμανιών εκτός ΕΕ όπως πχ το Ισραήλ για την ανάπτυξη του homeporting. «Η γεωπολιτική κατάσταση θα κρίνει την εξέλιξη του home porting στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε, κάτι που ανέφερε και ο κ. Roberto Martinoli, Διευθύνων Σύμβουλος της Silversea Cruises. «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο home porting όταν το επιτρέψουν οι γεωπολιτικές συνθήκες. Επιπλέον ο κ. Martinoli αναφέρθηκε και στις προοπτικές της ελληνικής κρουαζιέρας τονίζοντας ότι η χώρα μας σε συνδυασμό με την Ιταλία αποτελεί πόλο έλξης για τους επιβάτες κρουαζιέρας και η ζήτηση που καταγράφεται είναι μεγάλη.

Από τη μεριά του ο Υπουργός Τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στενές συνεργασίες με όλες τις εταιρίες κρουαζιέρας και βέβαια τη SilverSea και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που ανοίγονται. Το Silver Moon είναι το πρώτο πλοίο από τον όμιλο Royal Caribbean που έχουμε με τελετή ονομασίας εδώ στην Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον καθώς παράλληλα θα έχουμε περισσότερα πλοία να πλέουν στο Αιγαίο»

Σε ό,τι αφορά στο πλοίο, αυτό ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από Πειραιά στις 18/6 με ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο. Αναμένεται, δε, να πλέει στις ελληνικές θάλασσες μέχρι το Νοέμβριο με δεκαήμερες κρουαζιέρες ενώ την 1η Νοεμβρίου με βάση το μέχρι τώρα πρόγραμμα εκκινεί από το πρώτο λιμάνι της χώρας για μια 16ήμερη κρουαζιέρα προς το Ντουμπάι. Στη συνέχεια το πλοίο θα ταξιδεύει στην Ασία μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2022 οπότε και επιστρέφει στον Πειραιά για να εκκινήσει μια μοναδική κρουαζιέρα 91 ημερών μέχρι τη Στοκχόλμη τη λεγόμενη κρουαζιέρα «Grande Europe» (Μεγάλο Γύρο της Ευρώπης) που η τιμή της ξεκινάει από 46.000 ευρώ ανά άτομο.