Siemens: Συνομιλίες για την εξαγορά της ισπανικής Gamesa

Siemens: Συνομιλίες για την εξαγορά της ισπανικής Gamesa

H Siemens βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της ισπανικής Gamesa, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στον κόσμο σε μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σε ανακοίνωσή της, η Gamesa ανέφερε ότι υπήρξαν συζητήσεις ώστε η ισπανική εταιρεία να εμπλακεί με ένα μέρος των δραστηριοτήτων ανεμογεννητριών της Siemens, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει ένα περίγραμμα μιας πιθανής συμφωνίας.

Κάποιοι γνώστες του περιεχομένου των συνομιλιών δήλωσαν πως οι δύο εταιρείες προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός νέου ομίλου που θα περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία και η Siemens θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. Οι εταιρείες δεν έχουν οριστικοποιήσει τη συμφωνία.

Η ισπανική Iberdrola θα αποτελέσει το στοιχείο κλειδί της συμφωνίας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Gamesa, με ποσοστό μικρότερο από 20%.

Η Goldman Sachs συμβουλεύει τη Siemens στις συζητήσεις, ενώ η Gamesa συνεργάζεται με την Morgan Stanley. Και οι δύο τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι μετοχές της Gamesa εκτοξεύτηκαν 18,8% την Παρασκευή, σε υψηλό οκτώ ετών, με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα €17,66, δίνοντας στην εταιρεία αξία 4,9 δισ. ευρώ στην αγορά.