Σι Τζινπίνγκ:  Όλοι οι λαοί θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης

Σι Τζινπίνγκ: Όλοι οι λαοί θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τόνισε σήμερα ότι στόχος της Ομάδας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20) θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ανάπτυξης και της ανοικοδόμησης όλες οι χώρες και οι λαοί του κόσμου.

Σε ομιλία του στην έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Business 20 στο Χανγκτζόου ο Σι υπογράμμισε ότι η G20 δεν ανήκει μόνο στα μέλη της αλλά σε όλον τον κόσμο. "Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε.

"Θέλουμε όλοι οι λαοί, ιδίως εκείνοι των αναπτυσσόμενων χωρών, να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή, μέρα με την ημέρα", είπε.

Η Κίνα, συνέχισε ο πρόεδρος Σι, θα εργαστεί με όλες τις πλευρές ώστε η σύνοδος των G20 που ξεκινά αύριο να βρει τις λύσεις ώστε η παγκόσμια οικονομία να επιτύχει μια ισχυρή, βιώσιμη, ισορροπημένη και περιεκτική ανάπτυξη.

Όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν για την οικοδόμηση μιας καινοτόμας και ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας ώστε να αναζητηθούν νέες πηγές ανάπτυξης, πρόσθεσε. Η παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να είναι αλληλοσυνδεόμενη και να τους περιλαμβάνει όλους ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να θέσουν τα θεμέλια για την εξεύρεση λύσεων που θα είναι ωφέλιμες για όλους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ