Στον πλήρη έλεγχο του Σ.Τάκη η Σφακιανάκης - Προς έξοδο από το ΧΑ

Στον πλήρη έλεγχο του Σ.Τάκη η Σφακιανάκης - Προς έξοδο από το ΧΑ

Του Γιώργου Δασκαλόπουλου

Σε υλοποίηση του σχεδιασμού του για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Σφακιανάκης ΑΕ, και της εξόδου της από το ΧΑ, προχωρεί ο πρόεδρος και CEO, κ. Σταύρος Τάκη, ο οποίος προχώρησε στην αγορά των μετοχών, τον έλεγχο των οποίων απέκτησε μετά τη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς που έληξε την περασμένη εβδομάδα.

Η δημόσια προφορά έφερε 61 μετόχους στην πλευρά του προτείνοντος, δηλαδή του Σταύρου Τάκη, η πλευρά του οποίου σχεδόν το 97% των δικαιωμάτων ψήφου και όπως έχει ανακοινώσει θα προχωρήσει σε squeeze out, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση για να λάβει την απόφαση της εξόδου της Σφακιανάκης από το ΧΑ.

Η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, καθώς την ημέρα της λήξης της, η σύζυγος του κ. Τάκη, Μιράντα Σφακιανάκη, διαφώνησε με την διαδικασία της δημόσιας προσφοράς, καταγγέλλοντας ως «άκυρη» τη γενική συνέλευση που είχε προηγηθεί τροποποιώντας τις μετοχικές ισορροπίες στην Σφακιανάκης Συμμετοχών.

Η καταγγελία απαντήθηκε αυθημερόν από την πλευρά της εισηγμένης που σε ανακοίνωσε της επεσήμανε πως η κυρία Σφακιανάκη ήταν πλήρως ενήμερη και η πορεία τόσο της εταιρείας όσο και της δημόσιας πρότασης δεν θα επηρεαστούν στο παραμικρό, μια και πρόκειται για «ενδομετοχική διαφορά».

Ακολούθως, η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς προχώρησε κανονικά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει σύμφωνα με το Ν.3556/2007 και δυνάμει σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε ότι ο μέτοχος κ. Σταύρος Τάκη του Παναγιώτη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005 και του άρθρου 19 του Κανονισμού 596/2014) προέβη την 04.07.2019 σε απόκτηση 1.200.528 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας μέσω της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (ήτοι ποσοστό 5,06% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου), με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει στην Εταιρεία να μεταβληθεί άνω του ορίου του 3%.

Σύμφωνα με την προηγούμενη γνωστοποίηση, πριν την κρίσιμη συναλλαγή ο κ. Σταύρος Τάκη κατείχε άμεσα 8.902.668 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 37,50% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου) και έμμεσα μέσω της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. 12.922.914 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 54,43% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου) της Εταιρείας. Μετά την κρίσιμη συναλλαγή ο κ. Σταύρος Τάκη κατέχει άμεσα 10.103.196 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 42,55% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου) και έμμεσα μέσω της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. 12.922.914 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου (ήτοι ποσοστό 54,43% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου) της Εταιρείας.

Έτσι, ο κ. Σταύρος Τάκη κατέχει συνολικά 23.128.720 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου (άμεσα και έμμεσα), ήτοι ποσοστό 96,98% του συνολικού αριθμού μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Διαβάστε ακόμη:

- Τι θέλει ο Σταύρος Τάκη από την Σφακιανάκη(ς);