Σε υψηλό τριών εβδομάδων το Bitcoin με άνοδο 9%

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το Bitcoin με άνοδο 9%

Άνοδο 9% σημείωσε τo Bitcoin τη Δευτέρα, καθώς ξεπέρασε τα 11,000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο άγγιξε τα 11.860 δολάρια, φτάνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων. Η αξία του Bitcoin αντιπροσωπεύει πλέον το 70% της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Από την άλλη πλευρά, οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση του αμερικανού πρέδρου, ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλλει δασμούς 10% σε κινεζικά αγαθά ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιβάρυνση αφορά ουσιαστικά όλες τις εναπομείνασες κινεζικές εισαγωγές στις οποίες δεν έχουν ώς τώρα επιβληθεί δασμοί.

Οι αναλυτές έχουν υποστηρίξει την υπόθεση ότι το Βitcoin θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, καθώς οι επενδυτές έχουν καταφύγει στο ψηφιακό νόμισμα στο παρελθόν λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.

«Το Bitcoin έχει πολλές περιπτώσεις χρήσης και μία από τις πιο σημαντικές είναι ως μορφή ψηφιακού χρυσού», δήλωσε στο CNBC ο Charles Hayter, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας σύγκρισης ψηφιακών νομισμάτων CryptoCompare. «Έχουμε το Βitcoin να κάνει άλμα εν μέσω μακροοικονομικής αβεβαιότητας, καθώς γίνεται ένα ασφαλές καταφύγιο».