Σε υψηλό έξι ετών οι γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο

Σε υψηλό έξι ετών οι γερμανικές εξαγωγές τον Αύγουστο

Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η ανάκαμψη των γερμανικών εξαγωγών τον Αύγουστο, καθώς πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάιο του 2010.

Όπως σημειώνει το Reuters, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας διέλυσαν τους φόβους ότι επιβραδύνεται η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 5,4% τον Αύγουστο, ενώ αντίστοιχα οι εισαγωγές κατέγραψαν αύξηση κατά 3%. Σε δημοσκόπηση του πρακτορείου, οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο των εξαγωγών κατά 2,2% και των εισαγωγών κατά 0,7% αντίστοιχα.

Βάσει των στοιχείων προκύπτει οι εξαγωγές θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Οι αναλυτές συνδέουν το «άλμα» των εξαγωγών με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Κίνα, ωστόσο τονίζουν ότι παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι για το παγκόσμιο εμπόριο, κυρίως λόγω του Brexit.

Λόγω της ανόδου των εξαγωγών το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 22,2 δισ. ευρώ από 19,4 δισ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές στις προβλέψεις τους ανέμεναν πλεόνασμα 20 δισ. ευρώ.