Σε υψηλό 3 εβδομάδων «σκαρφάλωσε» το ευρώ

Σε υψηλό 3 εβδομάδων «σκαρφάλωσε» το ευρώ

Σε υψηλό 3 εβδομάδων ανήλθε το ευρώ έναντι του δολαρίου την Πέμπτη, συνεχίζοντας την πρόσφατη ανάκαμψη του, όπως αναφέρει το Marketwatch. Η αύξηση αυτή προέκυψε από τις δηλώσεις των πολιτικών ιθυνόντων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να επικεντρωθεί στο μαζικό πρόγραμμα τόνωσης.

Αντίθετα, το δολάριο συνέχισε να καταγράφει απώλειες έναντι των κυριότερων αντιπάλων του καθώς αντιμετώπισε μια ακόμη μέρα πτώσης με του επενδυτές να ποντάρουν εναντίον του και υπέρ άλλων νομισμάτων.

Ειδικότερα, στα 1.1827 δολάρια εκτοξεύτηκε το ευρώ από τα 1,775 δολάρια αργά της Τετάρτης, ενώ αυτή τη στιγμή ενισχύεται κατά 0,44% στα 1.1827 δολάρια, ενώ καθοδικά κινήθηκε κατά 0,4% στα 93,111 δολάρια αγγίζοντας τα χαμηλότερα του επίπεδα από τα μέσα του Μαΐου. Αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 0,34% στα 93,30 δολάρια.

Οι επενδυτές έχουν στραφεί στο ευρώ εν μέσω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με τα σχέδιά της για έξοδο από το επιθετικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.