Σε συζητήσεις με την JAC Motors η Volkswagen China

Σε συζητήσεις με την JAC Motors η Volkswagen China

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG εκτιμά ότι οι πωλήσεις της, στην Κίνα ενδέχεται ν'' αυξηθούν ακολουθώντας το ποσοστό ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων το 2016, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρίας στην Κίνα, Jochem Heizman.

Σύμφωνα με την άποψη του Heizman, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα, αναμένεται ν'' αναπτυχθεί και ακόμη και να ξεπεράσει το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η VW έχει ενεργοποιήσει πλαίσιο αρχικών συνομιλιών με την κινεζική εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων JAC Motors, με στόχο την πιθανή συνεργασία των δύο εταιριών.

Η γερμανική εταιρία σχεδιάζει την αύξηση του εργατικού δυναμικού που απασχολεί στην Κίνα κατά 1/3 φτάνοντας τις 120.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2019, έναντι των 90.000 που έχει σήμερα, δήλωσε ο Heizman.

Ενισχυμένες από την αγορά της Κίνας, οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen, επέστρεψαν σε θετικά ποσοστά ανάπτυξης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ