Σε συμφωνία κατέληξαν ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 21:25
-A +A
Σε συμφωνία κατέληξαν ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Του Γιώργου Φιντικάκη

Σε συμφωνία να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος της ΛΑΡΚΟ στα 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ σήμερα, κατέληξε η διοίκηση της νικελοβιομηχανίας με τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών για να βρεθεί λύση στη μεταξύ τους διένεξη, συμφωνήθηκε το κείμενο που θα περιλαμβάνει τους νέους όρους προμήθειας ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι τα δύο μέρη θα υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας και επομένως η ΔΕΗ δε θα χρειαστεί να εφαρμόσει τις επιπτώσεις της άρσης εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ, στην οποία και είχε δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λάρκο δεσμεύτηκε για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος από τα 5,5 εκατ. ευρώ το μήνα στα 4,1 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εξοφλείται ολοσχερώς.

Εάν για τρίτους λόγους, όπως για παράδειγμα η εκτίναξη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο λογαριασμός υπερβεί τα 4,1 εκατ. ευρώ, τότε η συμφωνία προβλέπει την κατάθεση εγγυητικών επιστολών που θα ανανεώνονται σε μηνιαία βάση.

Αν πάλι η ΛΑΡΚΟ θελήσει να αυξήσει την κατανάλωσή της πάνω από τα επίπεδα που συμφωνήθηκαν τότε επίσης θα καταθέτει μηνιαίες εγγυητικές επιστολές.

Τέλος η συμφωνία προβλέπει έναν πρώτο διακανονισμό για το υφιστάμενο χρέος, στον οποίο υπάρχει πρόβλεψη και για τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες κυμαίνονται στο επίπεδο των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα