Σε νέο μποϊκοτάζ της αξιολόγησης στο Δημόσιο καλεί η ΑΔΕΔΥ

Σε νέο μποϊκοτάζ της αξιολόγησης στο Δημόσιο καλεί η ΑΔΕΔΥ

Την ακύρωση στην πράξη και της νέας προσπάθειας αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων επιδιώκει η ΑΔΕΔΥ, εξαγγέλλοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απεργία - αποχή από τις διαδικασίες διαμόρφωσης του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θεσμοθέτησε φέτος πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων των εργαζόμενων, ώστε να συγκροτηθεί ηλεκτρονικό μητρώο αξιολόγησης. Η συγκεκριμένη προσέγγιση επιλέχθηκε προκειμένου η διαδικασία να μην μπλοκαριστεί από όσους αντιδρούν.

Ωστόσο η ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και για το 2018 και καλεί τους υπαλλήλους να μην δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τους ζητηθεί (π.χ. ΑΦΜ) σε εφαρμογή της εγκυκλίου για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης όσο και τους υπαλλήλους που τους ανατίθεται το έργο της καταγραφής και διαμόρφωσης του μητρώου.

Ακόμη η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η διαδικασία αποτελεί πράξη που αφορά τις διαδικασίες αξιολόγησης και θα αποτελέσει τη βάση για να προχωρήσει η ηλεκτρονική αξιολόγηση, όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης του μνημονίου το Γενάρη 2018. 

Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ επισήμανε πως καλύπτει πλήρως όσους εργαζόμενους δηλώσουν συμμετοχή στην «απεργία - αποχή» από την αξιολόγηση, τονίζοντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν «καμία υποχρέωση» να παράσχουν στοιχεία στο υπουργείο.

«Καλούμε τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες για να ενημερώσουν άμεσα με όλα τα μέτρα τους συναδέλφους και να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή όλων στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: Intimenews