Σε καθεστώς εκκαθάρισης η British Steel - Κίνδυνος για 25.000 θέσεις εργασίας

Σε καθεστώς εκκαθάρισης η British Steel - Κίνδυνος για 25.000 θέσεις εργασίας

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η British Steel, με τα οικονομικά της προβλήματα να θέτουν σε κίνδυνο 25.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, απέτυχε να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, ύψους 75 εκατ. στερλινών, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω του Brexit.

Η British Steel, που ανήκει στην επενδυτική εταιρία Greybull Capital, απασχολεί περίπου 5.000 άτομα, κυρίως στο Σκάνθορπ της βόρειας Αγγλίας, ενώ πάνω από 20.000 άνθρωποι εξαρτώνται από την εφοδιαστική της αλυσίδα.

Οι ειδήσεις σήμερα σηματοδοτούν την κατάρρευση μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 2016 και μετονομάστηκε για να επικαλεστεί μνήμες του πρωταρχικού πρωταθλητή εθνικής κυβέρνησης. Η Greybull αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία από την Tata Steel Ltd. της Ινδίας σε μια συμφωνία που έριξε την οικογενειακή επιχείρηση ως πιθανό σωτήρα της μακρόχρονης βιομηχανίας.

British Steel

Η Βρετανία θα εργαστεί για να διασφαλίσει το μέλλον των δραστηριοτήτων της British Steel τις επόμενες εβδομάδες και θα ήταν παράνομο να χορηγήσει δάνειο στην εταιρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ. «Σύμφωνα με την εισήγηση που μου έγινε θα ήταν παράνομο να δοθούν εγγυήσεις ή ένα δάνειο με βάση τις οποίες προτάσεις έχει κάνει η εταιρία ή άλλη πλευρά», δήλωσε ο υπουργός.

«Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τη χαλυβουργική μας κληρονομιά και τώρα ο πρωθυπουργός βλέπει την κατάργησή της», δήλωσε από την πλευρά του ο Τιμ Ρόουτς, γενικός γραμματέας του συνδικάτου GMB. «Αυτή είναι μια καταστροφική είδηση για χιλιάδες εργαζομένους της British Steel στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε.

«Παρά τη σημερινή ανακοίνωση για υπαγωγή της British Steel σε καθεστώς χρεοκοπίας υπό τον έλεγχο των αρχών, το (συνδικάτο) Unite θα ζητήσει από όλες τις πλευρές να παλέψουν για να διασφαλίσουν το μέλλον της επιχείρησης», δήλωσε ο Στιβ Τέρνερ, επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδικάτου, σε δήλωση του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.