Σε επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία ο ΣΕΒ

Σε επιχειρηματική αποστολή στην Ιορδανία ο ΣΕΒ

Επιχειρηματική αποστολή στο Αμμάν της Ιορδανίας πραγματοποιεί ο ΣΕΒ το διήμερο 9-10 Μαΐου. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος και συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών και της ενέργειας, όπως ΑΓΕΤ Ηρακλής (ΟΜΙΛΟΣ Lafarge), Άκτωρ Α.Τ.Ε. (όμιλος Ελλάκτωρ) Ανυψωτική Α.Ε., Ασπροφος Α.Ε. (όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια), Intrasoft International (όμιλος Intracom Holdings), Matrix Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων, ΜΕΤΚΑ Α.Ε. (Μυτιληναίας Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων), Solar Cells Hellas Α.Ε., ΣΤΗΛΜΕΤ Α.Ε. (όμιλος Βιοχάλκο). 

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου, οι ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν σε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα με την υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προμηθειών, Maha Ali, τον υπουργό Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου, Ibrahim Saif και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υδάτων και Άρδευσης, Tawfiq Habashneh.

Σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, με τη συνεργασία του ΣΕΒ με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμμάν (ACI), διοργανώνεται Ελληνο-Ιορδανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, παρουσία υπουργών της ιορδανικής κυβέρνησης και του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, στο οποίο παρουσιάζονται οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο στην Ιορδανία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί άνω των 50 διμερών συναντήσεων (Β2Β) με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ιορδανίας.

Προλογίζοντας το πρωί το Επιχειρηματικό Φόρουμ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «οι διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι σε ανοδική πορεία και μπορούν να διευρυνθούν. Οι ευκαιρίες συνεργασίας με οφέλη και για τις δυο πλευρές είναι πολλές και σημαντικές. Η παρουσία των επιχειρήσεων μας στη σημερινή συνάντηση το επιβεβαιώνει. Σε μας εναπόκειται να επικεντρωθούμε στα προϊόντα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που είναι ψηλά στις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες».

Υπογράμμισε, ακόμη ότι «η Ιορδανία αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο χάρη στις οργανωμένες ζώνες ελευθέρου εμπορίου, από όπου τα προϊόντα προωθούνται σε πολλές γειτονικές αγορές». Ο κ. Μπίτσιος στην παρέμβασή του ανέδειξε επίσης τους τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί διμερής συνεργασία όπως είναι οι κατασκευές, η ενέργεια, τα έργα υδροδότησης και αφαλάτωσης, η πληροφορική, η αγρο-διατροφή, η εφοδιαστική αλυσίδα.

Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Αμμάν.