Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 19:58

-A +A

Σε Ελληνικά Καλώδια και Fulgor η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 19:58
Σε Ελληνικά Καλώδια και Fulgor η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου
-A +A

Νέο μεγάλο έργο για θυγατρική του ομίλου Viohalco, καθώς όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια και η θυγατρική της Fulgor αναλαμβάνουν έργα για την υποβρύχια και υπόγεια ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου, συνολικής αξίας 43 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, όπως γνωστοποίησε η Cenergy Holdings, ο ΑΔΜΗΕ ανέθεσε στην ένωση οικονομικών φορέων Ελληνικά Καλώδια - Fulgor σύμβαση αξίας περίπου 43 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς.

Το έργο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την παραγωγή συνολικά περίπου 30 χιλιομέτρων υποβρυχίου καλωδιακού συστήματος 150 kV, την υποθαλάσσια εγκατάσταση και προστασία του και τη σύνδεσή του με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς 150 KV στην περιοχή Μαντούδι της Εύβοιας.

Η εκτέλεση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί εντός 20 μηνών.

Το υποβρύχιο καλώδιο θα κατασκευαστεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές υποβρυχίων καλωδίων σε συνεχόμενα μήκη, από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα