Σε χρηματιστηριακή «τροχιά» η Virgin Galactic

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, 09:49
-A +A
Σε χρηματιστηριακή «τροχιά» η Virgin Galactic

Η Virgin Galactic θα γίνει η πρώτη εταιρεία διαστημικού τουρισμού που θα εισαχθεί σε χρηματιστήριο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, μία ακόμα ένδειξη ότι οι εξωατμοσφαιρικές πτήσεις έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η εταιρεία θα κάνει τη δημόσια προσφορά της ως μέρος της συμφωνίας με την Social Capital Hedosophia Holdings, η οποία υπολογίζεται πως θα επενδύσει περί τα 800 εκατ. δολάρια στην Virgin Galactic ως αντάλλαγμα για το 49% των μετοχών της.

Σύμφωνα με τη UBS η δυναμική των διαστημικών ταξιδιών είναι τόσο μεγάλη που σε βάθος χρόνου θα κανιβαλίσουν τις διηπειρωτικές πτήσεις και τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών. Πρακτικά, οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν την τύχη των υπερωκεάνειων, που εξαφανίστηκαν μέσα σε μια δεκαετία όταν τα αεροσκάφη κατόρθωσαν να συνδέσουν με ασφάλεια και σχετικά φτηνά διαφορετικές ηπείρους.

Τρεις ιδιωτικές εταιρείες (SpaceX, Blue Origin και Virgin Galactic) αλλά και η NASA ετοιμάζουν πανάκριβα ομολογουμένως πακέτα διακοπών και ταξίδια σε… τροχιά. Την ίδια στιγμή η UBS εκτιμά πως ο διαστημικός τουρισμός θα εξελιχθεί σε μια βιομηχανία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, η UBS προβλέπει ότι ο διαστημικός τουρισμός είναι το κατώφλι για τα διαστημικά ταξίδια, δηλαδή εξωατμοσφαιρικά αεροπορικά ταξίδια που θα ελαχιστοποιήσουν τις διηπειρωτικές αποστάσεις.

Συνδυαστικά οι δύο αυτές βιομηχανίες (διαστημικός τουρισμός και εξωατμοσφαιρικές πτήσεις) θα αγγίξουν τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα