Σε χαμηλό μήνα υποχώρησε το ευρώ

Σε χαμηλό μήνα υποχώρησε το ευρώ

Σε χαμηλό μήνα υποχώρησε το ευρώ σήμερα,  μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη σχεδόν σταμάτησε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε κατά 0,6% σήμερα, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις 24 Μαρτίου, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στο χαμηλό ημέρας του έναντι 1,0757 του αμερικανικού.

Στην πορεία ωστόσο μάζεψε μέρος των απωλειών και πλέον η ισοτιμία του βρίσκεται στο 1,0784 έναντι του δολαρίου, με πτώση 0,37%,

Η βασική εξέλιξη που «αποδυνάμωσε» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ήταν ότι ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit, της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη, υποχώρησε στις 13,5 μονάδες τον Απρίλιο, αφότου τον Μάρτιο είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην ιστορία του στις 29,7 μονάδες.

Παράλληλα, ο δείκτης υπηρεσιών μειώθηκε και αυτός σε ιστορικό χαμηλό στις 11,7 μονάδες, σε σχέση με τις εκτιμήσεις που τον τοποθετούσαν στις 24.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία του ευρώ είχε υποχωρήσει κατά 0,6% και έναντι της στερλίνας στις 87,7240 πένες, με το βρετανικό νόμισμα να καταγράφει κέρδη ακόμη και μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη PMI Απριλίου για τη Βρετανία, ο οποίος επίσης κυμάνθηκε επίσης χαμηλότερα από τις ήδη απαισιόδοξες προβλέψεις.