Σε χαμηλό 11 ετών το ποσοστό ανεργίας στη Μ. Βρετανία

Σε χαμηλό 11 ετών το ποσοστό ανεργίας στη Μ. Βρετανία

«Ανθεκτική» εν αναμονή του δημοψηφίσματος για την παραμονή η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε τον Απρίλιο η αγορά εργασίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 5% για τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία ONS. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν πως το ποσοστό θα διατηρούνται σταθερό στο 5,1%.

Ο αριθμός των απασχολούμενων ενισχύθηκε κατά 55.000 στα 31,6 εκατ. άτομα.

Παράλληλα, η ανάπτυξη των μισθών επιταχύνθηκε στο 2,3% από το 2,2% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ μόνο για τον Απρίλιο αυξήθηκε στο 2,5% από το 1,9% το Μάρτιο, αντανακλώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 20.000 στα 1,67 εκατ. στην τριμηνιαία περίοδο. Μόνο τον Απρίλιο, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 4,8%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Τα στοιχεία έρχονται μια ημέρα πριν την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας για το επιτόκιο, το οποίο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, αναμένεται να μεταβληθεί στο πρώτο μισό του επόμενου έτους.