Σε αναδιοργάνωση του δ.σ. προχωρά η Deutsche Bank

Σε αναδιοργάνωση του δ.σ. προχωρά η Deutsche Bank

Σε αναδιοργάνωση του διοικητικού της συμβουλίου σχεδιάζει να προχωρήσει η Deutsche Bank καθώς το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου, John Cryan και του προέδρου, Paul Achleitner έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ο John Thain, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Merill Lynch, αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό της Γερμανικής τράπεζας το Μάιο, Όπως επισημαίνει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές. Είναι ένας από τους 4 υποψήφιους που προσκλήθηκαν από το εποπτικό συμβούλιο για να καλύψουν τις θέσεις που θα προκύψουν φέτος.

Ο Cryan δυσκολεύεται να διατηρήσει την υποστήριξη των επενδυτών οικονομικά λόγω ενός μέσω ενός «χτυπήματος» που δέχτηκε η εταιρεία στα έσοδα της παρά την στρατηγική που εφήρμοσε από το 2015.

Οι ανησυχίες για μια πτωτική πορεία της τράπεζας ώθησε τον Achleitner να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους πιθανούς διαδόχους.

Ο πρόεδρος δέχεται επίσης πιέσεις για το ότι δεν έχει κατορθώσει να φέρει ανάκαμψη στη τράπεζα, μετά από τρεις αλλαγές  CEO σε έξι χρόνια.

«Εγώ προφανώς και χαιρετίζω την αναδιοργάνωση του συμβουλίου, παρ'' όλο που θα προτιμούσα αυτό να είχε συμβεί νωρίτερα», δήλωσε ο Andreas Meyer, ο οποίος διαχειρίζεται τους τίτλους σταθερής απόδοσης συμπεριλαμβανομένων και των ομολόγων της τράπεζας στην Aramea Asset Management στο Αμβούργο.

Οι σχέσεις μεταξύ Achleitner και Cryan έχουν υπάρξει τεταμένες, καθώς ο πρόεδρος ήταν επικριτικός για τις επιδόσεις του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Cryan έκανε λόγο για την προοπτική μιας ανανέωσης του συμβολαίου του μετά το 2020 σε συνεντεύξεις του στο Bloomberg και στην Handelsblatt.