Σε «Α» αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε «Α» αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε «Α» αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η ICAP Group, διαβάθμιση που υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», ανακοινώνει, βάσει των  συμβατικών της υποχρεώσεων, που απορρέουν από το 21/3/2018 Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου της, ύψους εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (120.000.000 €), την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας  από  την  εταιρεία  ICAP Group A.E. και την  διαβάθμιση της από BB σε Α.

Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

Πιο αναλυτικά, σημειώνεται πως η αναβάθμιση βασίζεται – μεταξύ άλλων – στα ακόλουθα:

- Τη στρατηγική επιλογή του Ομίλου για σταδιακή διαφοροποίηση του μείγματος των κλάδων δραστηριότητας, ως προς την συμβολή τους στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη. Ο Όμιλος προχωρά σε αύξηση της συνεισφοράς του κλάδου ΑΠΕ και του κλάδου των Παραχωρήσεων, οι οποίοι δημιουργούν μακροπρόθεσμες, επαναλαμβανόμενες, «σταθερές» ταμειακές ροές.

- Το αποδεδειγμένο ιστορικό υψηλής απόδοσης της υφιστάμενες διοίκησης σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες αγοράς.

- Τον σταθερά αυξανόμενο και υψηλό ενοποιημένο κύκλο εργασιών και την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία.

- Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου (περίπου € 2,2 δις).

- Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα του δανεισμού του Ομίλου αποτελείται από δάνεια χωρίς αναγωγή στη μητρική εταιρεία (non-recourse) και τα οποία πραγματοποιούνται στην βάση χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων.