Σχέδιο (και) της Ford για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Σχέδιο (και) της Ford για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Η Ford είναι η τελευταία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία επιχειρεί να μπει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας -κάτι που έχουν ήδη κάνει η Daimler, η General Motors, αλλά και η Tesla. Κίνητρο της Ford είναι, εκτός της τάσης που επικρατεί στην αυτοκίνηση, το γεγονός ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 7%, προς όφελος των ανταγωνιστών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, o αμερικανικός όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Anhui Zotye Automobile Co, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, με ισότιμη συμμετοχή, η οποία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα. Η Zotye είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα και φέτος έχει πουλήσει 16.000 μονάδες μέχρι τον Ιούλιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη, η Ford συνεργάζεται στην Κίνα με την Chongqing Changan Automobile Co Ltd, έχει μάλιστα δεσμευτεί ότι ως το 2025, θα παρουσιάσει και μια ηλεκτρική ή υβριδική εκδοχή σε όλα τα μοντέλα που παράγει σήμερα.

Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η διεύρυνση του μεριδίου τους στις πωλήσεις είναι κάτι που ενδιαφέρει έντονα και το Πεκίνο. Ένας από τους λόγους είναι και η τρομακτική ατμοσφαιρική ρύπανση που παρατηρείται, κυρίς στο Πεκίνο και άλλα αστικά κέντρα.

 

Φωτογραφία: SOOC