SAP: Εξαγόρασε την Qualtrics για 8 δισ. δολάρια

SAP: Εξαγόρασε την Qualtrics για 8 δισ. δολάρια

Στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ερευνών Qualtrics προχώρησε η SAP, λίγο πριν την δημόσια προσφορά της εταιρείας. Η συμφωνία, η οποία θα γίνει σε μετρητά, εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, σύμφωνα με ανακοίνωση της SAP.

Η SAP προσπαθεί να αναπτυχθεί στηριζόμενη σε νέα προϊόντα cloud, καθώς πραγματοποιείται η μετάβαση από το παραδοσιακό λογισμικό desktop υπολογιστών. Τον Οκτώβριο, η γερμανική εταιρεία λογισμικού αύξησε το outlook της μετά από ένα άλμα 41% στα έσοδα του γ'' τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα πως αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 7,5% με 8,5% φέτος, αυξάνοντας την εκτίμηση από το 6 - 7,5%.

Η συμφωνία αποτελεί τη δεύτερη πολύ μεγάλη εξαγορά της SAP μετά από την κίνηση που έκανε προς την εταιρεία λογισμικού Concur, η οποία ήταν ύψους 8,3 δισ. δολαρίων το 2014.

Η Qualtrics είναι το τελευταίο παράδειγμα εταιρείας λογισμικού που εξαγοράζεται λίγο πριν την προγραμματισμένη δημόσια προσφορά της. Αντίστοιχα, η Cisco αγόρασε την AppDynamics το 2017 λίγο πριν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και η Workday εξαγόρασε την Adaptive Insights φέτος.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αποτελεί επίσης μια ακόμα συμφωνία στον χώρο των λογισμικών και έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της IBM ότι θα αγοράσει την Red Hat για 34 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει γίνει ποτέ στον κλάδο. Επίσης φέτος, η Microsoft αγόρασε το GitHub για 7,5 δισ. δολάρια και η Salesforce κατέβαλε 6,5 δισ. δολάρια για την MuleSoft.