Σαουδική Αραβία: Τέσσερις νεκροί και 18 τραυματίες από επίθεση σε σιιτικό τζαμί

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις νεκροί και 18 τραυματίες από επίθεση σε σιιτικό τζαμί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε σιιτικό τέμενος της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας άφησε να εννοηθεί ότι αποτράπηκε μια "σφαγή" στο τέμενος αυτό χάρη στην επαγρύπνηση των δυνάμεων ασφαλείας που εντόπισαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενώ κατευθύνονταν προς το σημείο αυτό, σε μια ώρα μεγάλης κίνησης καθώς ξεκινούσε η προσευχή της Παρασκευής.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τους δύο καμικάζι να μπουν στο τέμενος Ιμάμ Ρεζά, στη συνοικία Μαχάσεν της πόλης Αλ Άχσα", είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο SPA.

"Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο του τεμένους ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον συλλάβουν. Έγινε ανταλλαγή πυρών με τον δεύτερο, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Τραυματίστηκε και συνελήφθη", συνέχισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι δύο πιστοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν. Λίγο αργότερα ο ίδιος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση Ελ Εκμπαρίγια, είπε ότι οι νεκροί είναι συνολικά τέσσερις και οι τραυματίες 18.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σε μια συνοικία όπου κατοικούν πολλοί υπάλληλοι της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ