7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Sani/Ikos: Στην περιοχή του 5,75% διαμορφώνεται το επιτόκιο του ομολόγου

Sani/Ikos: Στην περιοχή του 5,75% διαμορφώνεται το επιτόκιο του ομολόγου

Στην περιοχή του 5,75% (+/-0,125%) διαμορφώνεται το επιτόκιο του ομολόγου της Sani/Ikos Group, με το οποίο η εταιρεία στοχεύει στην άντληση ποσού 300 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο έχει διάρκεια 5,5 ετών, ενώ το βιβλίο προσφορών κλείνει σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Η αξιολόγηση της έκδοσης είναι B3 από την Moody's και B- από την Fitch, ενώ διαχειριστές του βιβλίου προσφορών είναι η Morgan Stanley και η JPMorgan, με συνδιαχειριστές τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Με το ποσό που θα αντλήσει μέσω της έκδοσης ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos Resort θα χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή δανεισμού και κυρίως νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα ο όμιλος σύμφωνα με πληροφορίες έχει προβεί προ μηνών στην αγορά μεγάλης έκτασης στα Χανιά, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε σε κατασκευαστική εταιρεία, ώστε να δημιουργήσει εκεί μια ακόμα πεντάστερη τουριστική μονάδα, στα πρότυπα των λοιπών μονάδων που διατηρεί σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.