Samsung: Προβλέπει ύψη-ρεκόρ για τα λειτουργικά κέρδη δευτέρου τριμήνου

Samsung: Προβλέπει ύψη-ρεκόρ για τα λειτουργικά κέρδη δευτέρου τριμήνου

Σε ύψη ρεκόρ αναμένεται να φθάσουν στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους τα λειτουργικά κέρδη της Samsung Electronics. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η νοτιοκορεατική εταιρεία προβλέπει πως η αυξημένη ζήτηση που σημειώθηκε για ημιαγωγούς καθώς και για το νέο Galaxy smartphone S8 θα εκτινάξει στα 14 τρισ. γουόν (12 δισ. δολάρια) τα λειτουργικά κέρδη της, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 72% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για λειτουργικά κέρδη 13 τρισ. γουόν. 

Οι πωλήσεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά 18%, φθάνοντας στα 60 τρισ. γουόν από 50,94 τρισ. που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο πέρυσι.

Στην περίπτωση που οι προβλέψεις της Samsung επαληθευτούν, τότε είναι πιθανό η νοτιοκορεατική εταιρεία να ξεπεράσει την Apple σε κερδοφορία. Σημειώνεται πως η Apple είναι η εταιρεία με την υψηλότερη κερδοφορία παγκοσμίως στον τομέα της τεχνολογίας. Μάλιστα, οι αναλυτές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η Samsung να ξεπεράσει και την Intel στις πωλήσεις επεξεργαστών.