«Σαφάρι» ενημέρωσης 35.000 πελατών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Σαφάρι» ενημέρωσης 35.000 πελατών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Μία νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Eurobank για να ενημερώσει και να βοηθήσει τους πελάτες της να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νέου προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank ξεκινάει «σαφάρι» ενημέρωσης των 35.000 πελατών της που διαθέτουν δάνειο με εγγύηση την πρώτη κατοικία με στόχο να διευκολύνει την ένταξή τους στο νόμο 4605. 

Πιο αναλυτικά, η Eurobank στην προσπάθεια να εκμεταλλευθεί αυτά που παρέχει ο νέος Νόμος 4605 για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αποφάσισε και έχει ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση των πελατών της:  

1.Επικοινωνεί με όλους τους πελάτες είτε με sms είτε με αλληλογραφία (επιστολές). Αρμόδιο στέλεχος αναφέρει, ότι η Τράπεζα θα τους καλέσει όλους. Και τους 35.000 πελάτες της που έχουν δάνειο με εγγύηση πρώτη κατοικία.

2. Με την επικοινωνία αυτή ενημερώνει τους πελάτες ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου 4605 και μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ένταξής τους ή εφόσον θέλουν να επισκεφθούν ένα κατάστημα Eurobank όπου εξειδικευμένο στέλεχος της τράπεζας θα τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση και υποβολή της αίτησής τους

3.Δημιουργήθηκε  εξειδικευμένη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Help Desk)  για τους πελάτες που θέλουν να ολοκληρώσουν την αίτηση από το χώρο τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κατάστημα.

4. Θα επικοινωνήσει εκ νέου με όσους πελάτες της έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, χωρίς όμως να την ολοκληρώσουν προκειμένου να τους προσφέρει τυχόν βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποβολή της.

Τα πρώτα μηνύματα, από την έναρξη της πρωτοβουλίας ενημέρωσης είναι ενθαρρυντικά. Ένα ποσοστό 60%-70% των πελατών της τράπεζας, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε υποβολή αιτήματος ένταξης στο Νόμο, που σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ενδεικτικά:

-Στις 26/8/2019 είχαν εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 76.000 χρήστες, ενώ είχαν ξεκινήσει διαδικασία αίτησης 16.000 χρήστες

-Στις 9/9/2019 οι χρήστες ανέρχονται σε 99.000 ενώ τη διαδικασία αίτησης έχουν ξεκινήσει 20.000