Sabadell: Μετά την αποτυχία συμφωνίας με την BBVA εξετάζει περικοπές και συμμαχίες

Sabadell: Μετά την αποτυχία συμφωνίας με την BBVA εξετάζει περικοπές και συμμαχίες

Η Sabadell εξετάζει το ενδεχόμενο επιπλέον περικοπών θέσεων εργασίας, καθώς τη σύναψη συμμαχιών με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών συγχώνευσης με την ανταγωνίστριά της BBVA την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η μετοχή της μεσαίου μεγέθους ισπανικής τράπεζας καταβυθίστηκε μετά την αποτυχία των συνομιλιών, και οι επενδυτές εκφράζουν τώρα την ανησυχία τους για το αν η Sabadell θα μπορέσει να ανταποκριθεί μόνη της στο βάρος των κόκκινων δανείων στον απόηχο της πανδημίας.

Η τράπεζα έχει ήδη ανακοινώσει ότι εξετάζει την πώληση της βρετανικής θυγατρικής της TSB, ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές, εξετάζει και άλλα μέτρα περικοπής δαπανών.

Πηγές με γνώση της στρατηγικής της τράπεζας αναφέρουν ότι η Sabadell θα επιδιώξει να συνάψει συμμαχίες με άλλες τράπεζες στην Ευρώπη σε κλάδους όπως οι καταναλωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Άλλες πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η τράπεζα εξετάζει επίσης την πιθανότητα περικοπής 2.000 θέσεων εργασίας στην Ισπανία το 2021, επιπλέον των 1.800 που έχει ήδη ανακοινώσει.

Οι ειδικοί του κλάδου ωστόσο προειδοποιούν ότι οι επιλογές της Sabadell είναι περιορισμένες και τα επιπλέον μέτρα μείωσης κόστους μπορούν μόνο να της εξασφαλίσουν λίγο περισσότερο χρόνο έως ότου υποχρεωθεί και πάλι να εξετάσει τη συγχώνευση με κάποια μεγαλύτερη ανταγωνίστρια.