7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Sabadell: Απώλειες μεγαλύτερες του αναμενόμενου στο δ΄ τρίμηνο

Sabadell: Απώλειες μεγαλύτερες του αναμενόμενου στο δ΄ τρίμηνο

Η ισπανική Sabadell κατέγραψε μεγαλύτερες του αναμενόμενου απώλειες, ύψους 201 εκατ. ευρώ στο δ΄ τρίμηνο λόγω απομειώσεων κατά την πώληση μη αποδοτικών στοιχείων ενεργητικού και ζημίες στην βρετανική μονάδα της TSB.

Οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, που ήδη δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, έχουν υποχρεωθεί να εστιάσουν σε περαιτέρω περικοπές κόστους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η αποτυχία της Sabadell να συγχωνευτεί με την μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της BBVA τον Νοέμβριο πρόσθεσε επιπλέον πίεση, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το αν η τράπεζα θα καταφέρει να διαχειριστεί την αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω της κρίσης της πανδημίας.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η τράπεζα θα κατάγραφε απώλειες 132 εκατομμυρίων ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το σύνολο του έτους διαμορφώθηκαν στα 2 εκατομμύρια ευρώ, κατά 99,7% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Στο τέταρτο τρίμηνο η Sabadell ολοκλήρωσε την περικοπή περίπου 1.800 θέσεων εργασίας στην Ισπανία, με αποτέλεσμα επιβάρυνση 314 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να αποφέρουν οικονομίες 141 εκατ. ευρώ.

Η TSB μείωσε επίσης το προσωπικό της κατά 685 εργαζόμενους και έκλεισε 93 υποκαταστήματα, καταγράφοντας 101 εκατ. ευρώ σε δαπάνες αναδιάρθρωσης.

Πηγή: Reuters