Σ. Κόκκαλης: Επόμενος σταθμός της Intralot η είσοδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Σ. Κόκκαλης: Επόμενος σταθμός της Intralot η είσοδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Η ενίσχυση της θέσης της Intralot στην αγορά της Αμερικής και η πιθανή είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποτελούν τους πρώτους στόχους της διοίκησης της Intralot, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους ομολογιούχους.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν περίπλοκες και μεγάλες σε διάρκεια, αφού ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2020. Στόχος μας ήταν να βρεθεί μια συναινετική λύση που να ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» σημείωσε ο CEO της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, σχολιάζοντας την επίτευξη της συμφωνίας με τους ομολογιούχους κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία, όταν έληγε το ομόλογο 250 εκατ. ευρώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Τελικά ανακοινώσαμε μια ενδιάμεση συμφωνία χρηματοδότησης που δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει, χωρίς προσφυγή σε δικαστήρια, μια μερική αποπληρωμή του ομολόγου στην ονομαστική του αξία, όπως προβλέπεται από τους όρους της σύμβαση».

Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση οι ομολογιούχοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της Intralot στην Αμερική, με τη συμμετοχή να φτάνει προς το παρόν στο 18-19%, με τον κ. Κόκκαλη να αναφέρει πως μπορεί να φτάσει και το 49%, καθώς αυτή η διαδικασία είναι ακόμη ανοιχτή. 

Η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά πως η ανταλλαγή που συμφωνήθηκε με τους ομολογιούχους του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ και με αυτούς του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024 θα οδηγήσει σε μείωση του δανεισμού του ομίλου από 110 έως 180 εκατ.ευρώ.

Τέλος, ο CEO της Intralot υπογράμμισε πως «η εταιρεία μπορεί πλέον να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που έχει έναντι του ανταγωνισμού στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, ενώ ξεκάθαρισε πως «παραμένουμε οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας στην Αμερική και αυτή παραμένει σημαντικός παράγοντας στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου».