S. Fischer (Fed): Δε γνωρίζουμε την επόμενη κίνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις

S. Fischer (Fed): Δε γνωρίζουμε την επόμενη κίνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Ο αντιπρόεδρος της Fed Stanley Fischer δήλωσε πως η επιτροπή χάραξης πολιτικής της τράπεζας συνεχίζει να παρακολουθεί τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, ενώ σημείωσε πως οι πρόσφατες επιπτώσεις στις αγορές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ωστόσο η τράπεζα θα προσαρμόσει την πολιτική της με βάση τις οικονομικές συνθήκες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, "η αυξημένη ανησυχία για το παγκόσμιο outlook, ειδικά για τις συνεχιζόμενες διαρθρωτικές προσαρμογές που πραγματοποιούνται στην Κίνα αλλά και τις επιπτώσεις της μείωσης της τιμής του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων σε χώρες που εξάγουν εμπορεύματα, εμφανίστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους και επέφερε μεταβλητότητα στις αγορές παγκοσμίως”, δήλωσε ο S. Fischer σε ομιλία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη. "Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κρίνουμε τις ενδεχόμενες επιπτώσεις αυτής της μεταβλητότητας".

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της απόφασης της Fed την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το ζήτημα της πρόσφατης μεταβλητότητας στις αγορές. Για το θέμα αυτό, ο Stanley Fischer σημείωσε πως “αν οι τελευταίες εξελίξεις οδηγήσουν σε επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, ίσως σηματοδοτήσουν μια επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Ωστόσο, έχουμε δει παρόμοιες περιόδους μεταβλητότητας τα τελευταία χρόνια που επηρέασαν σε μικρό βαθμό την οικονομία μας”.