Ryanair: Αυξημένα κατά 13% τα κέρδη, «κόβει» 3.000 θέσεις εργασίας

Ryanair: Αυξημένα κατά 13% τα κέρδη, «κόβει» 3.000 θέσεις εργασίας

Καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους 1 δισ. ευρώ για το έτος χρήσης έως τις 31 Μαρτίου εμφάνισε η Ryanair, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για το τρέχον έτος, λόγω της πανδημίας του Covid-19, ενώ μείωσε τον ετήσιο στόχο επιβατικής κίνησης κατά επιπλέον 20% και προχωρά στη μείωση 3.000 θέσεων εργασίας. 

Σύμφωνα με το Reuters, η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αναμένει να εμφανίσει απώλειες 200 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των τριών μηνών έως το τέλος Ιουνίου, μία πρόβλεψη όμως για το σύνολο του έτους είναι αδύνατη, όπως τόνισε η εταιρεία, καθώς δεν υπάρχει «ορατότητα» ως προς την συμπεριφορά των πελατών και την  επιβατική κίνηση.

Ειδικότερα, η Ryanair μείωσε τον στόχο της επιβατικής κίνησης για το έτος χρήσης έως το τέλος Μαρτίου 2021 σε 80 εκατομμύρια, από τα 100 εκατ. που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα και τον αρχικό στόχο των 154 εκατ. επιβατών.

Οι μετοχές της Ryanair έκλεισαν την Παρασκευή στα 8,45 ευρώ, με πτώση 45% σε διάστημα τριών μηνών. Η Ryanair διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 4,1 δισ. ευρώ. 

«Ανόητη» η απόφαση του Λονδίνου να επιβάλλει καραντίνα σε όσους έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό

O εκτελεστικός διευθυντής της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας αντιμετώπισε επί πολλές εβδομάδες με λάθος τρόπο την επιδημία του κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε «ανόητη» την απόφασή της να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

«Είναι ανόητο και ανεφάρμοστο», είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. «Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση η οποία (…) διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο την κρίση επί πολλές εβδομάδες», πρόσθεσε.