Ρολφ Στράουχ (ESM): H Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 21:45
-A +A
Ρολφ Στράουχ (ESM): H Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές αναφέρθηκε ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Ειδικότερα σε ομιλία του στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου διεξάγεται η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Ρολφ Στράουχ, σημείωσε χαρακτηριστικά «Η χώρα επιστρέφει σε θετική ανάπτυξη και υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Τώρα είναι σημαντικό να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να διασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές και να σταθεί ξανά πλήρως στα δικά της πόδια».

«Ο ESM στήριξε πέντε χώρες, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Όλες οι χώρες βγήκαν επιτυχώς από τα προγράμματά τους. Η Ελλάδα ήταν η τελευταία που το έκανε. Αυτό συνεπαγόταν μια τεράστια προσπάθεια σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη – ο EMS και το EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας) παρείχαν υποστήριξη ύψους σχεδόν 204 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα χρόνια της κρίσης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ρολφ Στράουχ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα