Robinhood: Άντλησε επιπλέον 2,4 δισ. δολάρια για να ανταπεξέλθει στο «τσουνάμι» των συναλλαγών

Robinhood: Άντλησε επιπλέον 2,4 δισ. δολάρια για να ανταπεξέλθει στο «τσουνάμι» των συναλλαγών

Η Robinhood Markets Inc. η εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο της «φρενίτιδας» συναλλαγών επί συγκεκριμένων μετοχών που προκλήθηκαν από χιλιάδες μικρούς επενδυτές οι οποίοι συντονίζονται μέσω του φόρουμ Reddit, άντλησε επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,4 δισ. δολαρίων από τους μετόχους της. 

Η νέα αυτή κεφαλαιακή αύξηση της Robinhood έρχεται λίγες μέρες αφότου η εταιρεία έλαβε «ένεση» 1 δισ. δολαρίων από επενδυτές, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει από την περασμένη Πέμπτη στα 3,4 δισ. δολάρια.

Η άντληση κεφαλαίων από τη Robinhood κατέστη αναγκαία καθώς η πλατφόρμα έθεσε περιορισμούς στις αγορές των συγκεκριμένων μετοχών όπως αυτές της GameStop και της AMC Entertainment από χιλιάδες επενδυτές κόντρα σε hedge funds που έχουν ποντάρει στην πτώση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Robinhood, στην κεφαλαιακή ενίσχυση συμμετείχαν η Ribbit Capital καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές της Robinhood όπως οι ICONIQ, Andreessen Horowitz, Sequoia, Index Ventures.

Μετά και τη νέα αυτή άντληση κεφαλαίων, η Robinhood ήρε κάποιους από τους περιορισμούς που είχε επιβάλλει σε "δημοφιλείς", τις τελευταίες ημέρες, μετοχές, όπως η GameStop, ενώ μείωσε και τον αριθμό των μετοχών που υπόκειται σε περιορισμούς, από περίπου 50 σε μόλις 8.