Reuters: Το πράσινο φως της ΕΕ αναμένεται να πάρει η Volkswagen για το deal με την Europcar

Reuters: Το πράσινο φως της ΕΕ αναμένεται να πάρει η Volkswagen για το deal με την Europcar

Ένας όμιλος με επικεφαλής τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen, πρόκειται να πάρει άνευ όρων την έγκριση από τις αντιμονοπωλιακες αρχές της ΕΕ για την προσφορά ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (3 δισεκατομμύρια δολάρια) που καταθέτει για τη γαλλική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο διαφορετικές πηγές. 

Η Volkswagen συνεργάστηκε με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Attestor Limited και τον ολλανδικό όμιλο κινητικότητας Pon Holdings BV πέρυσι για να ξεκινήσει την προσφορά για τη γαλλική εισηγμένη Europcar, βάζοντας ένα στοίχημα σε ταχέως αναπτυσσόμενες υπηρεσίες κινητικότητας.

Με ένα διεθνές δίκτυο σε περισσότερες από 140 χώρες και ένα στόλο άνω των 350.000 οχημάτων, η Europcar θα βοηθούσε τη Volkswagen να αυξήσει την παρουσία της σε προσοδοφόρες υπηρεσίες κινητικότητας.

Η στρατηγική της Volkswagen για το 2030 που ανακοινώθηκε πέρυσι προβλέπει ότι το λογισμικό και οι υπηρεσίες θα τονώσουν την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, η οποία εκτιμά ότι θα υπερδιπλασιαστεί σε αξία στα 5 τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει για τη συμφωνία έως τις 25 Μαΐου, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Volkswagen αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Herbert Diess την περασμένη εβδομάδα είπε στους μετόχους ότι περίμενε την έγκριση της ΕΕ μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.