Reuters: Η συμφωνία 27 δισ. δολαρίων LSE-Refinitiv αναμένεται να λάβει την έγκριση της ΕΕ

Reuters: Η συμφωνία 27 δισ. δολαρίων LSE-Refinitiv αναμένεται να λάβει την έγκριση της ΕΕ

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας δεδομένων Refinitiv έναντι 27 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η αγορά οικονομικών δεδομένων γνωρίζει άνθιση, πυροδοτώντας ένα κύμα εξαγορών, καθώς οι εταιρείες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο συνολικών υπηρεσιών, κερδίζοντας έδαφος έναντι των ανταγωνιστών τους με την παροχή δεδομένων.

Η συγχώνευση του LSE και της Refinitiv θα επισκιάζεται και πάλι από τον κολοσσό του κλάδου Bloomberg, θα ξεπερνά όμως την συγχώνευση S&P και IHS Markit, των οποίων η συμφωνία, ύψους 44 δισ. δολαρίων, ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα ως η μεγαλύτερη εξαγορά του 2020.

Το LSE, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαφοροποίησης, ανακοίνωσε τα σχέδια για την εξαγορά της Refinitiv τον Φεβρουάριο, βρίσκεται όμως αντιμέτωπο με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού των Βρυξελλών.

Τον προηγούμενο μήνα το χρηματιστήριο του Λονδίνου πρότεινε στις Βρυξέλλες παραχωρήσεις, μεταξύ των οποίων και η πώληση της Borsa Italiana στην ανταγωνίστρια Euronext.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόκειται να ανακοινωθεί στις 21 Ιανουαρίου.