Reuters: Η Siemens Healthineers θα λάβει την έγκριση της ΕΕ για την εξαγορά της Varian

Reuters: Η Siemens Healthineers θα λάβει την έγκριση της ΕΕ για την εξαγορά της Varian

Η Siemens Healthineers αναμένεται να λάβει την έγκριση της Κομισιόν για την αγορά ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αμερικανικής εταιρείας Varian Medical Systems Inc. σε μια συμφωνία που θα την καταστήσει παγκόσμιο ηγέτη στη θεραπεία του καρκίνου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει προγραμματιστεί να αποφασίσει για τη συμφωνία έως τις 19 Φεβρουαρίου, αρνήθηκε να σχολιάσει. "Βρισκόμαστε σε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ΕΕ", δήλωσε εκπρόσωπος της Siemens Healthineers.

Η Healthineers θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ενός δανείου- γέφυρας ύψους 15,2 δισ. ευρώ από την μητρική της Siemens AG, καθώς και από την αύξηση κεφαλαίου εντός του χρόνου στην οποία δεν θα συμμετάσχει η μητρική εταιρεία.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί για περισσότερο από μια δεκαετία σε τομείς όπως η ραδιοθεραπεία για τον καρκίνο. Οι γραμμικοί επιταχυντές της Varian θα μπορούσαν να είναι κατάλληλοι για τα μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας και τους σαρωτές CT της Healthineers, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Η Healthineers, που αποσχίστηκε από τη Siemens το 2018, σημείωσε άνοδο κατά 2,7% το 2020, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 43,6 δισ. ευρώ.