Reuters: Η Honda θα ανακαλέσει επιπλέον 20 εκατ. αερόσακους Takata

Reuters: Η Honda θα ανακαλέσει επιπλέον 20 εκατ. αερόσακους Takata

Επιπλέον 20 εκατ. αερόσακους από την Takata πρόκειται να ανακαλέσει η Honda Motor Co., σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei, αν και η εταιρεία σχολίασε ότι δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις για επιπρόσθετες ανακλήσεις.

Όπως σημειώνει το Reuters, η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι οι ανακλήσεις αφορούν τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και τη Λατινική Αμερική.

Στις ΗΠΑ οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας διέταξαν την περασμένη εβδομάδα τις αυτοκινητοβιομηχανίες να διευρύνουν τις ανακλήσεις των προβληματικών αερόσακων.

Στους ελαττωματικούς αερόσακους διαπιστώθηκε κίνδυνος έκρηξης και διασποράς μεταλλικών θραυσμάτων στα οχήματα, ενώ έχουν συνδεθεί με 10 θανάτους στις ΗΠΑ, έναν θάνατο στην Ασία, καθώς και πάνω από 100 τραυματισμούς. Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και η Takata επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ανακαλέσουν επιπλέον 35-40 εκατ. αερόσακους στη χώρα, ενώ με την τελευταία εξέλιξη ο αριθμός θα ξεπεράσει στο σύνολο τα 50 εκατ. αερόσακων.