ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

Reuters: Διαμάχη Facebook – Apple για τις προμήθειες του App Store

Reuters: Διαμάχη Facebook – Apple για τις προμήθειες του App Store

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Apple απέρριψε το αίτημά του να ενημερώσει τους χρήστες ότι η κατασκευάστρια των iPhone θα λαμβάνει το 30% των πωλήσεων στη νέα του λειτουργία διαδικτυακών εκδηλώσεων, υποχρεώνοντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρέσει την σχετική ειδοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε το Facebook στο πρακτορείο Reuters, η Apple επικαλέστηκε έναν όρο του App Store που εμποδίζει τους δημιουργούς εφαρμογών να παρουσιάζουν «άσχετες» πληροφορίες στους χρήστες.

«Σε αυτή τη χρονική στιγμή, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους χρήστες να καταλάβουν πού πηγαίνουν τα χρήματα που οι ίδιοι δαπανούν για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων. Δυστυχώς η Apple απέρριψε την ειδοποίηση διαφάνειας που προτείναμε σχετικά με την παρακράτηση του 30% αλλά αναζητούμε ακόμη τρόπο να καταστήσουμε διαθέσιμη αυτή την πληροφορία στην εφαρμογή», ανέφερε το Facebook σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία νέα λειτουργία, που θα επιτρέπει σε ινφλουένσερς και επιχειρήσεις να οργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις με εισιτήριο, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ζήτησε από την Apple να παραιτηθεί από το τέλος της τάξης του 30% που επιβάλλει στις αγορές στο εσωτερικό των εφαρμογών ώστε το Facebook να μπορεί να μπορεί να αποδίδει το σύνολο των εσόδων από τις εκδηλώσεις στους διοργανωτές, αλλά η Apple αρνήθηκε.

Ασκώντας δημοσίως κριτική στις προμήθειες της Apple μέσω του App Store, το Facebook έρχεται στο πλευρό άλλων εταιρειών, όπως η δημιουργός του «Fortnite» Epic Games, που έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της Apple με τις κατηγορίες της δημιουργίας μονοπωλίου.

Τόσο το Facebook, όσο και η Apple, μαζί με άλλους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, την Alphabet και την Amazon βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρχές για παραβίαση των αρχών του ανταγωνισμού.