8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Real Estate

Γιατί τα ακίνητα είναι ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, 00:00
Μπορεί ο πληθωρισμός να προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία πυροδοτώντας την απώλεια αγοραστικής δύναμης όμως, για την αγορά ακινήτων λειτουργεί, σε μεγάλο βαθμό, ευεργετικά. Κι αυτό επειδή, σε περιόδους υψηλού και μακροχρόνιου πληθωρισμού, οι αποταμιευτές τείνουν να επιλέγουν τις επενδύσεις σε real estate με στόχο να προστατεύσουν τη ρευστότητά τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι.
Γιατί τα ακίνητα είναι ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο

Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για ακίνητα κοντά σε Μετρό

Κυριακή 22 Μαΐου 2022, 00:00
Οι κατοικίες και τα διαμερίσματα κοντά σε μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ΗΣΑΠ ή Μετρό, που εξασφαλίζουν μεγάλη προβλεψιμότητα ως προς το χρόνο διαδρομής, προτιμώνται διαχρονικά από αγοραστές και ενοικιαστές. Σήμερα όμως, με την τιμή των καυσίμων να έχει σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αυτού του είδους τα ακίνητα βρίσκονται περισσότερο από ποτέ στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.
Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για ακίνητα κοντά σε Μετρό

Deals ρεκόρ στην αγορά γραφείων το πρώτο τρίμηνο

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 00:00
Ενισχύεται διαρκώς η ζήτηση για γραφεία στην Αθήνα ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των συνθηκών στην οικονομία, αλλά και της περιορισμένων προσφοράς ποιοτικών χώρων. Τι αφορούν οι συναλλαγές του πρώτου τριμήνου της φετινής χρονιάς. Ειδικότερα, το φετινό τρίμηνο απορροφήθηκαν στην Αθήνα γραφεία επιφάνειας 35 χιλ. τ.μ., μέγεθος που είναι υψηλότερο κατά 55%, σε σχέση με αυτό που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Τι αναφέρει έρευνα της C&W.
Deals ρεκόρ στην αγορά γραφείων το πρώτο τρίμηνο

Παλιά ακίνητα με σίγουρες αποδόσεις προτιμούν οι αγοραστές

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, 10:56
Υπεραξίες και σίγουρες αποδόσεις αναζητούν όσοι τοποθετούνται σε ακίνητα τα οποία αντιμετωπίζονται ως γρήγορος μοχλός επιστροφής κεφαλαίου. Τι αναφέρει έρευνα της Re/max Ελλάς που έχει στηριχθεί σε στοιχεία αγοραπωλησιών που πραγματοποιήθηκαν το 2021. Ποια είδη και κατηγορίες ακινήτων προτιμούν οι αγοραστές.
Παλιά ακίνητα με σίγουρες αποδόσεις προτιμούν οι αγοραστές

Ανακάμπτει η ζήτηση Κινέζων για ελληνικά ακίνητα

Τρίτη 17 Μαΐου 2022, 17:00
Σε roller coaster, το παιχνίδι του λούνα παρκ με τις έντονες και απότομες αυξομειώσεις παραπέμπει η πορεία της ζήτησης και των συναλλαγών στα ακίνητα από την Κίνα. Το 2018 οπότε λόγω και των σημαντικών αποδόσεων του Airbnb, ένας πολύ μεγάλος αριθμός ακινήτων είχε καταλήξει σε Κινέζους. Η πανδημία και η κατάρρευση της Evergrande ελαχιστοποίησαν τα deals. Ωστόσο, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η ζήτηση από τη Χώρα του Δράκου επέστρεψε δυναμικά.
Ανακάμπτει η ζήτηση Κινέζων για ελληνικά ακίνητα

Στην ουρά του χρηματιστηρίου οι εταιρίες ακινήτων

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, 15:01
Τη μεγαλύτερη κινητικότητα των τελευταίων χρόνων εμφανίζει ο κλάδος των επενδυτικών εταιριών ακινήτων. Η τάση αυτή δεν θα μπορούσε να μην συνδέεται άμεσα με το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον θεσμικών και μη επενδυτών που προσελκύει το ελληνικό real estate. Με ποιες ΑΕΕΑΠ και όχι μόνο θα ενισχυθεί το ταμπλό του Xρηματιστηρίου Αθηνών.
Στην ουρά του χρηματιστηρίου οι εταιρίες ακινήτων

Ισχυρή ζήτηση για εξοχικά - Πώς διαμορφώνονται τιμές και αποδόσεις

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, 00:00
Παρά τις ευρύτερες ανατιμήσεις, η δεύτερη κατοικία εξακολουθεί να προσελκύσει ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς παρατηρούν ότι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έχουν αυξήσει το προσφερόμενο κεφάλαιο για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή επένδυση. Ποιες περιοχές κρατούν τα σκήπτρα της ζήτησης. Πώς διαμορφώνονται οι αξίες.
Ισχυρή ζήτηση για εξοχικά - Πώς διαμορφώνονται τιμές και αποδόσεις

Γιατί η κτηματαγορά αντιστέκεται στις... σάλπιγγες του πολέμου

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, 00:00
Παραμένει ισχυρή η αγορά ακινήτων παρά την επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών λόγω της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τη διαπίστωση αυτή που διατυπώνουν μεσίτες, συμμερίζεται και η Τράπεζα της Ελλάδος στην πρόσφατη έκθεσή της, κάνοντας λόγο για θετικές προοπτικές της αγοράς ακινήτων για σειρά λόγων που σχετίζονται και με τις διαφαινόμενες καλές επιδόσεις του τουρισμού.
Γιατί η κτηματαγορά αντιστέκεται στις... σάλπιγγες του πολέμου

Βροχή αγοραπωλησιών στα ακίνητα - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, 00:00
Σημαντική αύξηση των αγοραπωλησιών ακινήτων αναμένει η εταιρεία ακινήτων Engels&Volkers ότι θα λάβει χώρα τη φετινή χρονιά. Οι λόγοι; Είναι πολυάριθμοί και σχετίζονται με την άνοδο του τουρισμού, τα φορολογικά κίνητρα που έχουν δοθεί σε ξένους και βέβαια το γεγονός ότι το ελληνικό real estate διαθέτει τις χαμηλότερες τιμές, σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τι αναφέρει σε έρευνά της η εταιρεία ακινήτων.
Βροχή αγοραπωλησιών στα ακίνητα - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Ο Πούτιν στέλνει τον κόσμο στο... Εξοικονομώ

Κυριακή 1 Μαΐου 2022, 00:00
Τόσα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 οπότε και «τρέχει» το πρόγραμμα Εξοικονομώ, ποτέ δεν είχε συγκεντρώσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο σήμερα. Χρειάστηκε να εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία, να εκτοξευθεί στην στρατόσφαιρα το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας και να γίνει σαφές ότι η ενεργειακή κρίση ήρθε για να μείνει άγνωστο για πόσο καιρό, προκειμένου οι καταναλωτές να ανακαλύψουν ότι η ενεργειακή εξοικονόμηση έχει απτά οφέλη για την τσέπη τους.
Ο Πούτιν στέλνει τον κόσμο στο... Εξοικονομώ

Ποια ακίνητα έχουν ισχυρή ζήτηση

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, 00:00
Η μικρή προσφορά ακινήτων, η ισχυρή ζήτηση, ο αργός ρυθμός ανανέωσης του υφιστάμενου αποθέματος και ο υψηλός πληθωρισμός αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που τροφοδοτούν τη ζήτηση για ακίνητα και εκτιμάται ότι θα ανακόψουν μία ενδεχόμενη, μεγάλης διάρκειας, διόρθωση τιμών. Ποια κατηγορία ακινήτων είναι η πιο ανθεκτική σε πιθανό καθοδικό «γύρισμα» του real estate, ποιες επιπτώσεις προκαλεί ο πληθωρισμός.
Ποια ακίνητα έχουν ισχυρή ζήτηση

Ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο;

Κυριακή 17 Απριλίου 2022, 00:00
Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης κυρίως μεταξύ των νέων νοικοκυριών σχετίζεται με το δίλημμα στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο. Ο προβληματισμός είναι εύλογος εάν ληφθεί υπόψη ότι οι τιμές των ενοικίων έχουν τραβήξει την ανηφόρα και θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται, δεδομένου ότι η προσφορά δεν αναμένεται να καταστεί μικρότερη της ζήτησης. Τι συμφέρει περισσότερο; Η μίσθωση ή η λήψη στεγαστικού;
Ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο;

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του On Residence

Τρίτη 12 Απριλίου 2022, 00:00
Πριν το τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ON Residence, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την ανακατασκευή του ιστορικού, μερικώς, διατηρητέου κτιρίου. Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο ύψους 800 εκατ. ευρώ της Grivalia.
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του On Residence

Airbnb ή μακροχρόνιες ενοικιάσεις; Τι συμφέρει

Κυριακή 10 Απριλίου 2022, 00:00
Τι συμφέρει περισσότερο τους ιδιοκτήτες των λεγόμενων επενδυτικών ακινήτων, που έχουν, δηλαδή, αποκτηθεί με στόχο την άντληση εσόδων; Η βραχυχρόνια, κυρίως μέσω Airbnb ή η μακροχρόνια ενοικίαση; Η απάντηση, πριν από μερικά χρόνια, θα ήθελε οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις να είναι μακράν οι πιο συμφέρουσες έναντι των παραδοσιακών μισθωτηρίων. Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.
Airbnb ή μακροχρόνιες ενοικιάσεις; Τι συμφέρει

Καλπάζει το real estate της Lamda στο Ελληνικό

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, 00:00
Ιδιαίτερα ισχυρή ζήτηση συγκεντρώνει το real estate της Lamda Development στο Ελληνικό. Ο λόγος για τις πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα που έχουν πωληθεί από τα σχέδια, αλλά και για τα νέα εμπορικά κέντρα. Τι ανέφερε ο CEO της Lamda Development στην τηλεδιάσκεψη αναλυτών.
Καλπάζει το real estate της Lamda στο Ελληνικό

Γιατί τα ακίνητα έχουν growth story

Κυριακή 3 Απριλίου 2022, 00:00
Ούτε οι πληθωριστικές πιέσεις φαίνεται να κάμπτουν το...ηθικό της αγοράς ακινήτων, καθώς, ύστερα από ένα, αρχικό «μούδιασμα» τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, το real estate μοιάζει να ανακτά το τέμπο του. «Πυξίδα» για τη μελλοντική πορεία της κτηματαγοράς παραμένουν, ως συνήθως, οι συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.
Γιατί τα ακίνητα έχουν growth story

Ποια ακίνητα σέρνουν το άρμα των αυξήσεων

Σάββατο 2 Απριλίου 2022, 00:00
Στην περίοδο από το 1991 έως το 1995, αρκετά χρόνια προτού η Ελλάδα εισέλθει στη ζώνη του Ευρώ, το μέσο ποσοστό πληθωρισμού ήταν σχεδόν 14%. Τη διετία 1990 - 1991, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εποχής, οι μισθοί αυξήθηκαν 16-18%, με την αντίστοιχη άνοδο στα ενοίκια να ξεπερνάει το εκρηκτικό 56%. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων φαίνεται να ανήκουν στους λιγοστούς ευνοημένους των ανατιμήσεων.
Ποια ακίνητα σέρνουν το άρμα των αυξήσεων

Premia: Υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με Μπουτάρη Οινοποιητική

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, 13:37
Η Premia ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Μπουτάρη Οινοποιητική και τους πιστωτές της, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης για τις εταιρείες «Ι Μπουτάρης & Υιος ΑΕ» και « Ι.Μπουτάρης & Υιός Εταιρία Συμμετοχών και Επενδύσεων». Τη συμφωνία υπέγραψαν δεσμευτικά και οι χρηματοοικονομικοί πιστωτές της Μπουτάρης και τελεί υπό την αίρεση επικύρωσης από το αρμόδιο δικαστήριο.
Premia: Υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης με Μπουτάρη Οινοποιητική

Alpha Bank: Ο πόλεμος δύσκολα θα ανακόψει την ανοδική πορεία σε κατασκευές και ακίνητα

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, 17:58
Ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά ακινήτων, που την τελευταία τριετία έχει αυξηθεί σωρευτικά κατά 20% στα οικιστικά ακίνητα, αλλά και στην κατασκευαστική δραστηριότητα , που κατέγραψαν ισχυρές επιδόσεις το 2022 και επηρεάστηκαν λιγότερο από άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας δίνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων, προβλέποντας άνοδο των τιμών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Alpha Bank: Ο πόλεμος δύσκολα θα ανακόψει την ανοδική πορεία σε κατασκευές και ακίνητα