ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1999η
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

Real Estate

Real Estate: «Ξυπνάει» η ζήτηση για γραφεία στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, 00:00
Με την κατασκευή της γραμμής του μετρό να προχωράει ανεμπόδιστα και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Pfizer και η Cisco να επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουν κέντρο έρευνας, η αγορά γραφείων της «συμπρωτεύουσας» εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ακινήτων Arbitrage, στη Θεσσαλονίκη η αγορά των γραφειακών χώρων αποτελείται ως επί το πλείστον από μικρές και κατακερματισμένες επιφάνειες σε κτίρια μικτών χρήσεων. (Τιμές ακινήτων)
«Ξυπνάει» η ζήτηση για γραφεία στη Θεσσαλονίκη

Κτιριακά projects 1 δισ. ευρώ μαγνητίζουν τις τεχνικές εταιρείες

Τρίτη 20 Απριλίου 2021, 09:02
Ιδιαίτερα ισχυρό ενδιαφέρον προσελκύουν τα κτιριακά έργα που δημοπρατούνται ως Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Όσοι γνωρίζουν, εξηγούν ότι η ζήτηση των τεχνικών εταιριών για αυτού του είδους τα projects σχετίζεται και με το χρηματοοικονομικό μοντέλο των ΣΔΙΤ. Από την Πολιτεία Καινοτομίας και την αξιοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ μέχρι τα δικαστικά μέγαρα, τα πανεπιστήμια, και τα περιφερειακά έργα πολιτικής προστασίας, έργα ΣΔΙΤ άνω του 1 δισ. ευρώ βγαίνουν προς δημοπράτηση.
Κτιριακά projects 1 δισ. ευρώ μαγνητίζουν τις τεχνικές εταιρείες

Dimand: Τα projects των 700 εκατ. ευρώ, οι επόμενες hot περιοχές για επενδύσεις και οι στρατηγικές συνεργασίες

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 09:00
Με 11 επενδυτικά projects αξίας 700 εκατ. ευρώ που αφορούν σε περισσότερα από 400.000 τμ και παρουσία στα μεγαλύτερα και πλέον εμβληματικά έργα η Dimand αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και επενδύει στους πλέον απαιτητικούς αλλά και πολλά υποσχόμενους τομείς του real estate. Η εταιρεία εστιάζει σε κτήρια γραφείων, κατοικίες, logistics και αναπλάσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος ξεδιπλώνει στο Liberal Markets τις επόμενες σημαντικές κινήσεις της εταιρείας.
Dimand: Τα projects των 700 εκατ. ευρώ, οι επόμενες hot περιοχές για επενδύσεις και οι στρατηγικές συνεργασίες

Ανεβάζει στροφές η αγορά κατοικίας - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 00:00
Μόνο για λίγο η πανδημία πέτυχε να περιορίσει τη ζήτηση για την αγορά κατοικίας, καθώς ούτε η κατάρρευση του Airbnb έχει καταφέρει να πλήξει σημαντικά το ελληνικό real estate. Δεν πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα, ούτε για διαπίστωση μεσιτών που έχουν όφελος να βλέπουν τα πράγματα... ρόδινα. Αλλά για παραδοχή στην οποία καταλήγουν όσοι έχουν προσπαθήσει να βρουν κατοικία, έστω ένα μικρό διαμέρισμα, σε χαμηλό όροφο. 
Ανεβάζει στροφές η αγορά κατοικίας - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Αυτές είναι οι μεγάλες αναπλάσεις που αλλάζουν το real estate

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, 00:00
Σημαντική ώθηση στην κτηματαγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δώσουν οι μεγάλες σχεδιαζόμενες αναπλάσεις, οι οποίες με κυρίαρχη αυτή της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό θα αυξήσουν τις αξίες, τροφοδοτώντας το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενόσω προχωρούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει άμεσα η επένδυση των 8 δισ. ευρώ στο Ελληνικό, το project ΠΥΡΚΑΛ, η διπλή ανάπλαση Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας, η νέα ΔΕΘ, η Πολιτεία Καινοτομίας ΧΡΩΠΕΙ και το Τατόι, προσελκύουν τα βλέμματα των επενδυτών.
Αυτές είναι οι μεγάλες αναπλάσεις που αλλάζουν το real estate

Έκρηξη στις τιμές των ακινήτων στην Αθήνα από το β' εξάμηνο

Σάββατο 10 Απριλίου 2021, 00:00
Άνοιξη του real estate αναμένεται στην ελληνική αγορά μετά το πέρας της πανδημίας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική καθώς τα έργο του Ελληνικού σε συνδυασμό με το «ξεπάγωμα» της  χρυσής βίζας, θα δώσουν νέα ώθηση στις τιμές των ακινήτων.  Η αγορά έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή παρόλο που οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες λόγω κορονοϊού. Έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι τιμές σε πείσμα όλων παραπάνω αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5%.
Έκρηξη στις τιμές των ακινήτων στην Αθήνα από το β' εξάμηνο

Πότε θα ξεκλειδώσει η αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Kodak 

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, 00:00
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη αξιοποίησης του ακινήτου, που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της ιστορικής εταιρείας Kodak. Για το ακίνητο, που εκποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, την μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 28,5 εκατ. ευρώ, κατέθεσε η κοινοπραξία Brook Lane - Noval, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης με βασικό άξονα την κατασκευή υπερσύγχρονων κτιρίων γραφείων. Ποιες εκκρεμότητες πρέπει να κλείσουν. 
Πότε θα ξεκλειδώσει η αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Kodak 

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο Κτήμα Καμπά

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, 15:34
Στην τελική ευθεία, από πλευράς αδειοδοτικής διαδικασίας, βρίσκεται ο πολυχώρος Cambas project μετά την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για την Πολεοδομική Μελέτη της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης. Πρόκειται για επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ που θα υλοποιήσει η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ εταιρεία Reds. Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς «Η εν λόγω επένδυση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής».
Στην τελική ευθεία η επένδυση στο Κτήμα Καμπά

Intercontinental ΑΕΕΑΠ:  Οι νέες επενδύσεις και το ομολογιακό των 40 εκατ. ευρώ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, 10:10
Σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες τους με σκοπό την απόκτηση ακινήτων αξίας 29 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Intercontinental ΑΕΕΑΠ της οικογένειας ομογενών των ΗΠΑ, Χαλικιά. Οι νέες αυτές αγορές εντάσσονται στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 40 εκατ. ευρώ που σχεδίαζε η επενδυτική εταιρία να ολοκληρώσει μέσα στο 2020, εγχείρημα που δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας λόγω της πανδημίας.
 Οι νέες επενδύσεις και το ομολογιακό των 40 εκατ. ευρώ

Cerved: Αντέχουν τα γραφεία - Ανοδικά οι χώροι logistics

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, 09:05
Μπορεί η τηλεργασία να έχει έρθει για να μείνει ακόμη και μετά την πανδημία, όμως, τα γραφεία θα εξακολουθήσουν να έχουν ανοδικές επιδόσεις. Μία ακόμη κατηγορία της αγοράς ακινήτων που έχει ευνοηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης αφορά τους χώρους logistics. Αντίθετα, τα καταστήματα, η τρίτη βασική κατηγορία της αγοράς επαγγελματικών ακινήτων έχει δεχθεί πλήγμα. Πώς χτίζουν την επόμενη ημέρα οι μεγάλοι παίκτες του real estate και τι αποκαλύπτει έρευνα της Cerved Property Services.
Cerved: Αντέχουν τα γραφεία - Ανοδικά οι χώροι logistics

Briq Properties: Νέα projects σε logistics, επαγγελματικά ακίνητα και κτήρια γραφείων

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, 09:00
Ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων εντός του 2021 προβλέπει η Briq Properties. Η εταιρεία που έχει υπερδιπλασιάσει την αξία του χαρτοφυλακίου της μέσα σε ένα χρόνο σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει για φέτος νέες επενδύσεις σε logistic centers, γραφεία, τουριστικά ακίνητα και χώρους εστίασης, «χτίζοντας» θέσεις σε αγορές που αναμένεται να αρχίσουν να αναπτύσσονται σημαντικά ταυτόχρονα με την υποχώρηση των επιπτώσεων της πανδημίας. Πηγές της εισηγμένης μιλούν στο Liberal Markets για τα επόμενα βήματα.
Briq Properties: Νέα projects σε logistics, επαγγελματικά ακίνητα και κτήρια γραφείων

Οι νέοι σταθμοί του μετρό αλλάζουν τα δεδομένα του real estate

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, 00:00
Ισχυρό ενδιαφέρον που τροφοδοτεί προς τα πάνω τις ζητούμενες τιμές εμφανίζουν οι συνοικίες πέριξ των σταθμών του μετρό, αυτών που, πρόσφατα, παραδόθηκαν σε λειτουργία, όπως και όσων πρόκειται να δοθούν προς χρήση μέσα σε περίπου ένα χρόνο.
Οι νέοι σταθμοί του μετρό αλλάζουν τα δεδομένα του real estate

Τι πραγματικά συμβαίνει με τους δασικούς χάρτες

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, 09:05
Η υπόθεση με τους δασικούς χάρτες της χώρας παραπέμπει στη γνωστή ιστορία του Ψαθά με την τσάντα και το τσαντάκι. Όσο και αν υπάρχει η πολιτική βούληση, η κύρωση των δασικών χαρτών να προχωρήσει γρήγορα και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021 βάσει και των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ε.Ε. αλλά και της ανάγκης να υπάρξει κάποια στιγμή ένα καθαρό τοπίο για τους επενδυτές είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και πάντα κρύβει «παγίδες».
Τι πραγματικά συμβαίνει με τους δασικούς χάρτες

Προορισμός για το διεθνές jet set το ελληνικό real estate

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, 09:02
Τα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων πολιτών υψηλότατης εισοδηματικής καθαρής θέσης, που είναι τα περισσότερα από ποτέ που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά ακινήτων. Ποια είναι τα πολυτελή projects που απευθύνονται αποκλειστικά σε Κροίσους, δηλαδή σε άτομα υψηλότατης εισοδηματικής καθαρής θέσης που είναι διεθνώς γνωστά ως Ultra high-net-worth individuals (UHNWI).
Προορισμός για το διεθνές jet set το ελληνικό real estate

Ο «Σκορπιός» γίνεται εργοτάξιο πριν μετατραπεί σε παράδεισο για μεγιστάνες

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, 09:23
Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μεγάλη επένδυση 165 εκατ. ευρώ του Ρώσου επιχειρηματία Ριμπολόβλεφ που μετατρέπει το νησί του Ωνάση, σε τουριστικό θέρετρο. Η εταιρεία ειδικού σκοπού «Μυκήναι» πήρε το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εγκαταστήσει 15 εργοτάξια στον «Σκορπιό». Το 2024, όταν και αναμένεται να λειτουργήσει το θέρετρο, κάθε εβδομάδα διαμονής θα κοστίζει τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για τα περίπου 50 άτομα που θα φιλοξενούνται στο νησί.
Ο «Σκορπιός» γίνεται εργοτάξιο πριν μετατραπεί σε παράδεισο για μεγιστάνες

Τι θα περιλαμβάνει η επιχείρηση «στηρίξτε την κτηματαγορά»

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, 00:00
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της κτηματαγοράς σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ποντάροντας στην τόνωση των επενδύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Τι θα περιλαμβάνει η επιχείρηση «στηρίξτε την κτηματαγορά»

Ακίνητα: Τι ισχύει για την ηλεκτρονική ταυτότητα - Τα σενάρια για παράταση

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, 00:01
Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν είναι ένα ακόμη καινούργιο ψηφιακό «έγγραφο», αλλά λειτουργεί ως φάκελος, όπου μπαίνει κάθε είδους πληροφορία της οποίας όμως, η εξασφάλιση έχει γίνει δύσκολη, επειδή οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Η έναρξη ισχύος της από 1η Απριλίου και τα σενάρια.
Ακίνητα: Τι ισχύει για την ηλεκτρονική ταυτότητα - Τα σενάρια για παράταση

Τα μεγάλα πορτοφόλια ποντάρουν στο real estate στη μετά - COVID εποχή

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, 09:02
Με την εντυπωσιακή του πρόσοψη, το Palazzo delle Poste στην καρδιά του Μιλάνου είναι ένας από τους πιο κομψούς χώρους γραφείων στην Ευρώπη, στεγάζοντας εταιρείες όπως τη JP Morgan και το πρώτο Starbucks της Ιταλίας. Παρότι άδειο για μεγάλο διάστημα το 2020 πουλήθηκε έναντι 246 εκατ. ευρώ από την Blackstone προσφέροντας απόδοση ρεκόρ 2,8% σε μια περίοδο που σχεδόν $14 τρισ. ομολόγων έχουν αρνητική απόδοση.
Τα μεγάλα πορτοφόλια ποντάρουν στο real estate στη μετά - COVID εποχή

Αυτόνομη πορεία για την αγορά ακινήτων το 2020

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, 09:07
Oι επιδόσεις που εμφανίζει το real estate δεν είναι εύκολο να χαρτογραφηθούν, δεδομένου ότι η πανδημία έχει ανατρέψει τον οικονομικό κύκλο. Από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ωστόσο, καθώς και τα δεδομένα των μεσιτών, προκύπτει ότι η αγορά ακινήτων κινείται ανοδικά έχοντας αυτονομηθεί από τις οικονομικές πιέσεις. Και αυτό καθώς η ζήτηση για ενοίκια παραμένει υψηλή, η προσφορά είναι περιορισμένη, ενώ τα deals στα επαγγελματικά ακίνητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Αυτόνομη πορεία για την αγορά ακινήτων το 2020

ΤτΕ: Αύξηση 4,2% στις τιμές των ακινήτων το 2020 

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, 11:28
Kατά 4,2% αυξήθηκαν οι τιμές των ακινήτων το 2020, μετά από αύξηση 7,9% που καταγράφηκε το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Τράπεζα τις Ελλάδος από τα πιστωτικά ιδρύματα, η αύξηση τιμών το δ΄ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 2% για τα νέα διαμερίσματα, δηλαδή ηλικίας έως 5 ετών, και 3% για ηλικίας άνω των 5 ετών.
ΤτΕ: Αύξηση 4,2% στις τιμές των ακινήτων το 2020