Ραντεβού στις 25 Ιουλίου για την Ελλάκτωρ

Ραντεβού στις 25 Ιουλίου για την Ελλάκτωρ

Του Γιώργου Φιντικάκη

Σε αναβολή κατέληξε η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ όπως άλλωστε αναμενόταν μετά το κοινό αίτημα των βασικών μετόχων της εταιρείας.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στις 25 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθεί η νέα συνέλευση.

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν απολύτως τυπική χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα, με διάρκεια μόλις δέκα λεπτών, αφού από χτες θεωρούνταν δεδομένη η αναβολή της διαδικασίας κατόπιν αιτημάτων που είχαν υποβάλει αρκετά από τα ξένα fund που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ, προκειμένου να αποφανθούν για τις από δω και πέρα κινήσεις τους.

Το στίγμα πάντως των εξελίξεων δίνει η σημαντική ενίσχυση από χτες της οικογένειας Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΚΑΤΩΡ μετά και την εξαγορά ολόκληρου του ποσοστού του τέταρτου μέχρι πρότινος μετόχου της εταιρείας, δηλαδή του fund Amber Capital.

Συγκεκριμένα από χτες η οικογένεια Καλλιτσάντση ελέγχει πλέον το 22,7% των μετοχών της Ελλάκτωρ καθώς εξαγόρασε το πακέτο 5,2% της Amber Capital και εμφανίζεται ισχυρότερη έναντι της πλευράς Λ. Μπόμπολα- Δ. Κούτρα. Οι τελευταίοι ελέγχουν από κοινού το 22,4% των μετόχων της Ελλάκτωρ και συγκεκριμένα 15% ο πρώτος και 7,4% ο δεύτερος.

Πλέον η πλήρης αποχώρηση της Amber Capital από την Ελλάκτωρ και η εξαγορά του ποσοστού της από την οικογένεια Καλλιτσάντση έχει ανατρέψει τις μετοχικές ισορροπίες στην εταιρεία.

Ταυτόχρονα στέλνει το μήνυμα ότι η προσπάθεια της πλευράς Καλλιτσάντση να συσπειρώσει γύρω της όσους περισσότερους από τους ξένους θεσμικούς που ελέγχουν που συμμετέχουν στο κεφάλαιο της εταιρείας, φέρνει αποτελέσματα.

Τα υπόλοιπα funds που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ είναι τα General Investments Europe, Vanguard Group, Global X Managemnt, Alpha Asset Management AEDAK.