Ρ. Στράουχ (ESM) για Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμη δεσμεύσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν

Ρ. Στράουχ (ESM) για Ελλάδα: Υπάρχουν ακόμη δεσμεύσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν

Στη δήλωση ότι υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις που πρέπει ακόμη να ολοκληρωθούν στην Ελλάδα προχώρησε ο  ο επικεφαλής Οικονομολόγος του ESM, Ρολφ Στράουχ ξεκαθαρίζοντας πως μία από αυτές αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους.

«Υπήρξε δέσμευση για την κατάργηση των καθυστερήσεων μέχρι το τέλος του προγράμματος. Αυτό δεν λειτούργησε. Η κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να γίνουν περισσότερα», επισήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Στράουχ τόνισε πως για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσκολλημένη στους δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν και να μην αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.

Υπενθυμίζεται, ότι από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού ESM υπογράμμισε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας «σε συνετό δημοσιονομικό μονοπάτι» και ισχυροποίησης της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής δυναμικής της.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στις ευπάθειες που ακόμη υπάρχουν στην Ευρωζώνη και είναι εμφανείς στην Ελλάδα. Υπάρχει κληρονομιά υψηλού ιδιωτικού και δημόσιου χρέους και τρωτά σημεία στον τραπεζικό τομέα. Το καθήκον της βελτίωσης της ευρωστίας της Ευρωζώνης και των οικονομιών της παραμένει» σημείωσε ο κ. Στράουχ.