PwC: Δέσμευσή μας η ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων

PwC: Δέσμευσή μας η ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων

Εδώ και δύο χρόνια η PwC, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων, ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών, βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής Τράπεζας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την εξέλιξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Η κα Βίβιαν Τσαμαδού, Senior Manager Corporate Responsibility του ελληνικού τμήματος της PwC, είναι μεταξύ των ανθρώπων που από τη σκοπιά του μέντορα βοηθούν νέους επιχειρηματίες να βελτιώσουν το στρατηγικό τους πλάνο και το επίπεδο των υπηρεσιών τους, προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικοί, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά. Η ίδια διαθέτει πλούσια εμπειρία στο marketing και την επικοινωνία, την οποία έχει συγκεντρώσει από τις θέσεις της στη Microsoft και Intracom στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Booz Allen στις ΗΠΑ.

Τι ζητάει η αγορά, τι κάνει ένα προϊόν ελκυστικό και πώς θα διευρύνω το πελατολόγιό μου; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που έχουν συχνά οι start uppers, οι οποίοι μπορεί να σκέφτηκαν μια έξυπνη ιδέα, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

«Στην PwC, σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κλίμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία και να επιλύσουμε σημαντικά προβλήματα. Έχουμε δέσμευση σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2022 να επενδύσουμε στο μέλλον και στην ανάπτυξη 15 εκατ. ανθρώπων, ΜΚΟ και μικρών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να επιτύχουν» τονίζει στο liberal.gr η κα Τσαμαδού.

Στο πλαίσιο αυτό, εξηγεί πως εντάσσεται και η υποστήριξη της γνωστής πολυεθνικής στο NBGBusinessSeeds την τελευταία διετία, καθώς έχουν ως κοινό στόχο να παρέχουν στις νεοφυείς επιχειρήσεις τις γνώσεις και την εμπειρία που χρειάζονται έτσι ώστε να γίνουν βιώσιμες και επιτυχημένες.

«Οι εθελοντές μας συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το NBG Business Seeds με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC, οι εργαζόμενοί μας έχουν αφιερώσει εθελοντικά κατά τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 12.000 ώρες υποστηρίζοντας με εκπαίδευση, mentoring και επαγγελματικές υπηρεσίες νεοφυείς επιχειρήσεις, εκκολαπτήρια και MKO» λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως οι εκπαιδεύσεις εστιάζουν στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.