«Πτώση στα καταλύματα κατά 80% -90% σε σχέση με πέρυσι» - Ελπίδες στον Σεπτέμβριο

«Πτώση στα καταλύματα κατά 80% -90% σε σχέση με πέρυσι» - Ελπίδες στον Σεπτέμβριο

Tην ανησυχία τους πως δεν θα καταφέρουν να βγάλουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα.εκφράζουν, εκτός από τους ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων, και  οι επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων καθώς η πτώση των εισόδων που ήδη έφτασε το  80%-90% κατά τον αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ, δεν φαίνεται να αλλάζει, τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Παναγιώτης Τοκούζης, εξέφρσε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον χώρο. Ωστόσο, όπως διευκρίνησε το αισιόδοξο στοιχείο, βάσει κρατήσεων, είναι πως ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως θα πάει καλά, κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί από το άνοιγμα των μονάδων μέσα στην εβδομάδα και με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον COVID 19. 

Αναφερόμενος στα πρωτόκολλα που χρειάζεται να τηρούνται βάσει των μέτρων για τον κορονοϊό, ο κ. Τοκούζης είπε πως «πάμε να μεταμορφώσουμε ξενοδοχεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καταλαβαίνετε πως αυτό και λειτουργικά και πρακτικά και όσον αφορά στο κόστος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το κόστος είναι τεράστιο γιατί δεν είναι μόνο τα υποχρεωτικά τα οποία πρέπει μία πολύ μικρή επιχείρηση να προμηθευτεί και να έχει στον πελάτη, είναι και τα προαιρετικά τα οποία κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να βάλει όσα μπορεί περισσότερα γιατί τα ζητάει ο επισκέπτης που θέλει να βλέπει ότι υπάρχει ασφάλεια».