Πτώση κατά 78% στα λειτουργικά κέρδη της BMW

Πτώση κατά 78% στα λειτουργικά κέρδη της BMW

Μειωμένα κατά 78% ήταν τα λειτουργικά κέρδη της BMW το α'' τρίμηνο του έτους, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρέθηκε αντιμέτωπη με υποχρεώσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ για νομικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα τα λειτουργικά κέρδη της BMW για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν στα 589 εκατ. ευρώ, παρά τις υψηλότερες πωλήσεις πολυτελών οχημάτων. Ωστόσο τον περασμένο μήνα η EE ανακοίνωσε στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με υψηλά πρόστιμα λόγω πληροφοριών για σύσταση καρτέλ όσον αφορά τις εκπομπές αερίων από τα μοντέλα τους.

Η BMW αρνείται τους συγκεκριμένος ισχυρισμούς, ωστόσο με αφορμή αυτή προχώρησε σε πρόβλεψη για νομικές υποχρεώσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη της προ τόκων και φόρων, αυτά κινήθηκαν χαμηλότερα από τα 666 εκατομμύρια ευρώ που προέβλεπε δημοσκόπηση αναλυτών. Σαν αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε 1% κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων η BMW δήλωσε ότι θα μειώσει κατά 50% τους διαθέσιμους συνδυασμούς κινητήρων και κιβωτίων μετάδοσης μέχρι τα τέλη του 2022.