Πτώση 19% σε τέσσερις ημέρες στην αξία του bitcoin

Πτώση 19% σε τέσσερις ημέρες στην αξία του bitcoin

Πτώση 19% κατέγραψε η αξία του ηλεκτρονικού νομίσματος bitcoin, μετά από διόρθωση των αγορών, οι οποίες απέσυραν τοποθετήσεις ύψους σχεδόν 3,5 δισ. δολαρίων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Όπως μεταδίδει το cnbc, το bitcoin, μετά το ιστορικό υψηλό των 2.791 δολαρίων, ποσό στο οποίο διαμορφώθηκε η αξία του στις 24 Μαΐου, σημείωσε απότομη πτώση, και έτσι σήμερα οι συναλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού νομίσματος, πραγματοποιούνταν ακόμα και με 2,267 δολάρια ανά νόμισμα.

Η πτώση της αξίας του, έφτασε δηλαδή τα 520 δολάρια, ή 18,7% από το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinDesk.

«Η διόρθωση ήταν σχετικά σύντομη, η τιμή είναι ακόμα σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, δήλωσε στο cnbc o CEO της εταιρείας συναλλαγών με bitcoin ΒΤCC, Bobby Lee, και προσέθεσε πως πιστεύει «ότι η απόσυρση κεφαλαίων αφορούσε απλώς την εξαργύρωση των κερδών από τους επενδυτές, μετά την απότομη άνοδο της αξίας του νομίσματος την προηγούμενη εβδομάδα».

Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin κατέγραψε πτώση 3,4 δισ. δολαρίων και διαμορφώθηκε από τα 40,49 δισ. δολάρια την Πέμπτη, σε 37,08 κατά τη διάρκεια της ημέρας.