Πτώση 15% στις πωλήσεις της Volkswagen στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο

Πτώση 15% στις πωλήσεις της Volkswagen στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο

Η Volkswagen ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων της στις ΗΠΑ, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του σκανδάλου εκπομπής ρύπων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας υποχώρησαν κατά 15% τον Ιανουάριο, ακολουθώντας τη μείωση 9,1% του Δεκεμβρίου και 25% του Νοεμβρίου. Η μείωση του Ιανουαρίου υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερη από την εκτίμηση της TrueCar Inc., η οποία την υπολόγιζε στο 9,8%. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζει τεχνικές λύσεις για τους ανακληθέντες πετρελαιοκινητήρες της.

Η Volkswagen υπενθυμίζεται ότι διέκοψε τις παραδόσεις πετρελαιοκίνητων μοντέλων στις ΗΠΑ, έπειτα από τις αποκαλύψεις της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις οποίες είχε παραδεχθεί την εγκατάσταση λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Η πρόσφατη πτώση στις πωλήσεις της έχει πλήξει την προσπάθεια της εταιρείας να ξεπεράσει την Toyota Motor Comp. στη θέση του κατασκευαστή αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, κάτι που προσδοκούσε να έχει καταφέρει έως το 2018.

«Μέρος της πτώσης της οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να πωλήσουν πετρελαιοκινητήρες», είπε στο Bloomberg η Stephanie Brinley, αναλύτρια της IHS Automotive. «Αυτό έχει επιδράσει τόσο στο συνολικό όγκο των πωλήσεων όσο και στις εντυπώσεις που έχουν διαμορφώσει οι καταναλωτές», εξηγεί. 

Το ADR της εταιρείας μειώθηκε σήμερα κατά 2,4%, στα 25,58 δολάρια. Συνολικά έχει υποχωρήσει κατά 28% από το Σεπτέμβρη, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.