Προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου για τα προαπαιτούμενα από το EWG

Προθεσμία έως τις 11 Μαρτίου για τα προαπαιτούμενα από το EWG

H Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα έως το Eurogroup στις 11 Μαρτίου προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η δόση ενός δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από την πρώτη συζήτηση στο σημερινό Euroworking.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, oι εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών άκουσαν τις τοποθετήσεις των θεσμών όσον αφορά την δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση η οποία τους παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα ανοιχτά σημεία όπως η συμφωνία στον νέο νόμο προστασίας της α' κατοικίας καθώς ακόμα δεν είναι ικανοποιητικός για τους θεσμούς, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη για νέο διαγωνισμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ άμεσα καθώς και αυτό είναι ένα από τα μη ολοκληρωμένα προαπαιτούμενα.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες αντιδράσεις εκφράστηκαν από τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς τεχνοκράτες, οι οποίοι σημείωσαν ότι αποφάσεις για την εκταμίευση θα πρέπει να περάσουν και από τα κοινοβούλια τους, υπογραμμίζοντας ότι ως εκ τούτου δεν έχουν περιθώριο να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα. 

Σε περίπτωση πάντως που το Eurogroup της 11ης Μαρτίου δεν λάβει θετική απόφαση, είναι πιθανό να μεταφερθεί μέχρι την επόμενη συνάντηση της 5ης Απριλίου.