Προσλήψεις με άρωμα εκλογών στο Ωνάσειο

Προσλήψεις με άρωμα εκλογών στο Ωνάσειο

Στον στίβο των προεκλογικών προσλήψεων ρίχνεται το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από το Ίδρυμα Ωνάση, καθώς πληροφορίες φέρουν τη διοίκησή του νοσοκομείου -υπό τον διορισμένο από το 2015 πρόεδρο Δ. Νιάκας- να προχωρά άρον – άρον στην πλήρωση κενών θέσεων Διευθυντών στο νοσοκομείο – πρότυπο της χώρας.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες λένε ότι η πλήρωση αυτών των θέσεων γίνεται παράτυπα και με διαδικασίες οι οποίες αντίκεινται στον Κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι η πολιτική συγκυρία παίζει κυρίαρχο ρόλο στις επιλογές αυτές από τη διοίκηση του Ωνασείου ενόψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών εντός του 2019.

Από τις πληροφορίες που βρίσκονται στη διάθεση του Liberal προκύπτει ότι χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία την οποία ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας το Ωνάσειο προχώρησε στην προκήρυξη πλήρωσης 4 κενών θέσεων διευθυντών. Η «βιασύνη» προκαλεί εντύπωση επειδή από τις 4 κενές θέσεις, οι δύο βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από το 2016 (!), άλλη μία θα κενωθεί τον Δεκέμβριο του 2019 ενώ η τέταρτη δεν προβλέπεται στο υφιστάμενο οργανόγραμμα καθώς δεν εξυπηρετεί ανάγκες του νοσοκομείου, και δημιουργείται τώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ενέργειες αυτές της διοίκησης του νοσοκομείου έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία του Ιδρύματος Ωνάση και μένει να φανεί στην πορεία το εύρος και αντίκτυπος των αντιδράσεων που έχουν ήδη προκληθεί. Σήμερα -μετά και την ψήφιση του νόμου 4565/18 με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Ελληνικού Δημοσίου ανοίγοντας τον δρόμο για την δημιουργία Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου- το Ίδρυμα Ωνάση, διαθέτει ισχυρή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου προκειμένου να έχει επαρκή έλεγχο των αποφάσεων και να παρεμβαίνει για να αποφεύγονται κακές πρακτικές διαχείρισης που κυριάρχησαν στο παρελθόν.

Παρ όλα αυτά οι αποφάσεις που λαμβάνονται, με τελευταία αυτή που αφορά την άρον-άρον πλήρωση κενών θέσεων Διευθυντών, φαίνεται πως κρατούν το Ωνάσειο δέσμιο αμφιλεγόμενων πρακτικών, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσω των φορολογούμενων, έδωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τα παλαιά χρέη του Ωνασείου. 

Β.Γ.