ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2026η
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Προς πώληση σε θυγατρική της Cerberus το δίκτυο λιανικής της HSBC στη Γαλλία

Προς πώληση σε θυγατρική της Cerberus το δίκτυο λιανικής της HSBC στη Γαλλία

Η HSBC βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις για να πουλήσει το δίκτυο λιανικής στη Γαλλία σε θυγατρική της εταιρείας αμερικανικών ιδιωτικών μετοχών Cerberus, καθώς η τράπεζα συνεχίζει να εκχωρεί περιουσιακά στοιχεία με χαμηλή απόδοση στη Δύση και να εντείνει την εστίαση στην Ασία.

"Μόλις ενημέρωσα τα συνδικάτα ότι έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε τις συζητήσεις με την [θυγατρική της Cerberus] MyMoneyGroup", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC Γαλλίας Ζάν Μποναρντο.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Santander, της Handelsbanken και της Société Générale σταθμίζουν τη φυσική τους παρουσία στη Γαλλία, δεδομένου ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει επιτάχυνε τη μετάβαση των πελατών στο διαδίκτυο, σημειώνει η εφημερίδα Financial Times.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η τράπεζα ανακοίνωσε την πώληση ή το κλείσιμο περίπου 150 υποκαταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντός του τρέχοντος έτους.

Η HSBC έχει χαρακτηρίσει την Κίνα, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία ως «βασικούς μοχλούς» της μελλοντικής της ανάπτυξης, θέλοντας έτσι να ενισχύσει την παρουσία της στο εσωτερικό της Κίνας, να διατηρήσει την ηγετική της θέση στο Χονγκ Κονγκ και να φτιάξει τη Σιγκαπούρη κόμβο διαχείρισης κεφαλαίων. Και φυσικά να ενισχύσει περαιτέρω την Ινδία, η οποία παρήγαγε κέρδη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την περυσινή χρονιά.