Προς έκδοση ομολογιακών δανείων η Attica Group για νέα πλοία και ρευστότητα

Προς έκδοση ομολογιακών δανείων η Attica Group για νέα πλοία και ρευστότητα

Σε σύναψη συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας ύψους έως 55 εκατ. ευρώ προχώρησε η Attica Group. Σύμφωνα με την εταιρεία τα νέα κεφάλαια, θα διατεθούν σύμφωνα με την εταιρεία για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς και θα ενισχύσουν σημαντικά τη διαθέσιμη ρευστότητα του ομίλου συμβάλλοντας στην επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνει και ενέργειες για την προσαρμογή στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank και τον οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων της Νορβηγίας Eksportkreditt Norge AS για την κάλυψη κοινού ομολογιακού δανείου 14,7 εκατ. ευρώ. Το ομολογιακό δάνειο θα έχει την εγγύηση της Norwegian Export Credit Guarantee Agency, και θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση έως 70% του συνολικού τιμήματος ναυπήγησης και αγοράς (pre-delivery & post-delivery finance), τριών επιβατηγών ταχύπλοων πλοίων τύπου AERO Catamaran, βάσει της ήδη ανακοινωθείσας συμφωνίας με το ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «πέραν της πιστοληπτικής ικανότητας του Ομίλου, κριτήρια επιλεξιμότητας για τη χρηματοδότηση της εν λόγω επένδυσης αποτέλεσαν και κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης (ESG), αφού τα τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, θα συντελέσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στη μείωση του χρόνου ταξιδιού, στην αύξηση της μεταφορικής ικανότητας, και τελικά στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών».

Όπως αναφέρει η Attica Group, οι συγκεκριμένες συμφωνίες αναδεικνύουν τη δυνατότητα της εταιρείας «να αντλεί χρηματοδότηση από ελληνικά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, προκειμένου να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την ευαισθησία που επιδεικνύουν οι ανωτέρω χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ως προς τον νευραλγικό κλάδο της ακτοπλοΐας και τη σημασία του για τη νησιωτικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».