Προκαταρκτική εξέταση για τη Folli Follie από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Προκαταρκτική εξέταση για τη Folli Follie από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Το αδίκημα της χειραγώγησης τιμών στην υπόθεση της Folli Follie θα διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό για την εταιρεία. 

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας, Σπύρος Παππάς, για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών καθώς κι αν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν στις ιλιγγιώδεις απώλειες της μετοχής της εταιρείας.

Σημειώνεται πως την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία στρέφεται κατά της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το αιτιολογικό ότι δεν της παρείχαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν, ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι παρεμπόδισε τον έλεγχο που γίνεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για την διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

Καθώς η Ε.Κ. δεν κατάφερε να «ξεδιαλύνει» την κατάσταση, ούτε να έρθει σε συνεννόηση με τη Folli Follie, έβαλε στο «παιχνίδι» τη Δικαιοσύνη. Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, υπερασπίζεται πλήρως τους δικούς της χειρισμούς σημειώνοντας ότι προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες. 

Εξάλλου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εμφανίζει εικόνα διάλυσης. Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Liberal.gr, ενώ οι αντιδράσεις της αγοράς για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Folli Follie εντείνονται ήρθε η «διαβολική σύμπτωση» κατάρρευσης της επίσημης ιστοσελίδας της επί οκτώ συνεχόμενες ημέρες (σ.σ. επανήλθε χθες) ενώ ακολούθησε και η προκήρυξη 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της σήμερα και αύριο, επιτείνοντας τον προβληματισμό για την ευρύτερη λειτουργία της εποπτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση αναστολής της μετοχής της FF Group ήρθε μόλις την περασμένη Παρασκευή 25 Μαΐου, ύστερα από 21 ημέρες από την επίμαχη έκθεση του QCM στις 4 Μαΐου. Από την πλευρά της η FF τόνιζε ότι ζήτησε την αναστολή κατηγορώντας την αγορά για «συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας».