Προεκλογικό φορολογικό δώρο για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Προεκλογικό φορολογικό δώρο για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Σε «φουλ» προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η κυβέρνηση η οποία για άλλη μια φορά προσπαθεί μέσω τροπολογιών να «χρυσώσει το χάπι» σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και αποσπάσει την εύνοιά τους.

Αυτή τη φορά, σειρά είχαν τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια και συγκεκριμένα τα αναδρομικά που θα πρέπει να αποδοθούν σε δικαστικούς, ένστολους, πανεπιστημιακούς και ιατρούς του ΕΣΥ. 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει την κατ''εξάιρεση εφάπαξ φορολογική υποχρέωση των αναδρομικών, που μπορεί να φτάσει μέχρι το 20%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπόκεινται στις γενικές φορολογικές διατάξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Σε συνέχεια της ψήφισης από τη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και ενόψει της έκδοσης των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων για την καταβολή του ως άνω ποσού στους δικαιούχους, το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ' εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013)».